Erenköy’de korkutan tablo...

Çanakkale tarihine ‘müteahitlik rezaleti’ olarak geçecek olan Erenköy yolu, yol olmaktan çıkmış durumda. Büyük bir skandal olarak başlayan süreçte gelinen noktada, nasıl bir çözüm bulunacağı merakla bekleniyor.

1409
Sabah saatlerinde Vali Güngör Azim Tuna’nın da incelemede bulunduğu yolun düzenlenmesi için Bolu’dan ekiplerin geleceği öğrenildi. Yıllardır viyadük tartışmaları ve açılan davalarla kent gündemini meşgul eden kentin en önemli sorunlarından biri olan İntepe (Erenköy) viyadüğü bu kez de toprak kayması ile gündeme geldi. Geçtiğimiz haftalarda kayan ve Bizans dönemine ait bir duvar kalıntısının da ortaya çıktığı bölge son bir hafta içinde iki kez daha kaydı. Bölgede çalışmalarını sıklaştıran karayolları ekipleri, yolun sağlıklı bir şekilde hizmet vermesi için çalışıyor.
 
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de yolun güvenliğini sağlarken, Erenköy Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz da konuyu yakından takip ederek, sabah saatlerinde karayolları yetkilileri ile toplantı halindeydi. İntepe (Erenköy) Viyadüğü’nün üst kısmanda kalan, viyadük yapılmadan önce Çanakkale-İzmir karayolu olarak hizmet veren yol, aşırı yağışlar nedeni ile kayarak ulaşımı tehlikeye düşürdü. Viyadük üzerinden yapılan geçişler sırasında üst kısımdaki yolun asfalt bloklarının aşağıya doğru kaymış olan görüntüsü hem sürücüleri hem de görenleri tedirgin etmeye yetti.
 
 
Yıllardır viyadük tartışmaları ve açılan davalarla kent gündemini meşgul eden kentin en önemli sorunlarından biri olan İntepe (Erenköy) viyadüğü bu kez de toprak kayması ile gündeme geldi. Geçtiğimiz haftalarda kayan ve Bizans dönemine ait bir duvar kalıntısının da ortaya çıktığı bölge son bir hafta içinde iki kez daha kaydı. Bölgede çalışmalarını sıklaştıran karayolları ekipleri, yolun sağlıklı bir şekilde hizmet vermesi için çalışıyor. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri de yolun güvenliğini sağlarken, Erenköy Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz da konuyu yakından takip ederek, sabah saatlerinde karayolları yetkilileri ile toplantı halindeydi.
 
Korkutan tablo
İntepe (Erenköy) Viyadüğü’nün üst kısmanda kalan, viyadük yapılmadan önce Çanakkale-İzmir karayolu olarak hizmet veren yol, aşırı yağışlar nedeni ile kayarak ulaşımı tehlikeye düşürdü. Viyadük üzerinden yapılan geçişler sırasında üst kısımdaki yolun asfalt bloklarının aşağıya doğru kaymış olan görüntüsü hem sürücüleri hem de görenleri tedirgin etmeye yetti.
 
Vali Tuna talimat verdi
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna’nın, sabah saatlerinde bölgeye giderek incelemelerde bulunduğu öğrenildi. Tuna, çalışmaların bir an önce bitirilmesi ve Bolu’dan gelecek ekiplerin yardımıyla yolun güvenli bir hale konulması noktasında talimat verdi.
 
Başkan Özkurnaz, konuyu yakından takip ediyor
Sabah saatlerinde karayolları yetkilileri ile bir toplantı yapan Erenköy Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz, görüntünün ve engel olunmazsa olabileceklerin korku verici olduğunu dile getirdi. Özkurnaz, “Burasının kaç kere kaydığını ben bile bilmiyorum. Defalarca yaşandı. Oldukça tehlikeli bir durum. Yetkililer bu konuda çalışmalarına başladı. Biz de yakından takip ediyoruz.
Paylaş