Erdener Can gazetecilerle buluştu

AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Erdener Can, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, AKP İl Kadın Kolları Başkanı Julide İskenderoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile bir araya geldi.

607
 
 
Truva Oteli`nde düzenlenen etkinlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlayan AKP Çanakkale İl Başkanı Av. Erdener Can; “Demokrasinin ana unsurlarından biri olan basın ve medya: Düşünce, haber alma özgürlüğü, ayrıca görsel olarak ta anlatım yönündeki en etkili aracıdır. Bu bağlamda kurumlarla, bireyler arasındaki veri akışını sağlayarak demokrasimizin korunması ve kollanması için önemli bir görevi üstlenmektedir. Ülkemizin bugün gelişen ve büyüyen ekonomisine ayrıca gittikçe güçlenen demokrasisine özgür ve özgüvenli basınımızın katkısı oldukça büyüktür. Halkımızı bilgilendirmek adına, doğru haber verme, tarafsızlık, objektif, kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra ettikleri için bu anlamlı günün, yani 10 Ocak Gazeteciler gününü tebrik ediyor, bundan sonraki çalışma hayatlarında Allah’tan sağlık ve sıhhat dileklerimle, gerek ilimizde gerekse ülkemizin her yöresinde ve yurt dışında çalışan gazeteci arkadaşlarımızın bu özel gününü kutluyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
 
Kaşdemir; “Demokrasilerde basının yeri daha da güçlenmeli”
AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ise; “Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan bağımsız ve tarafsız basın, her zaman kamuoyunun hafızası olma özelliğini yerine getirmiştir. Bir demokrasinin ileri demokrasi olmasından bahsedecek olursak, eğer orada bir özgür ve tarafsız basın var ise demokrasinin ve ileri demokrasinin gereği yerine getirilmiş diye düşünebiliriz. Çanakkale`de hangi olaylar oluyor ve neler yaşanıyor bunu herhalde en yakın bilen basın mensuplarıdır. O yüzden basın mensuplarına toplumun hafızaları olarak bakabileceğimizi düşünüyorum. Bizler özellikle siyaset çalışmalarımızı yaparken, partimizi, misyonumuzu, hedeflerimizi ve rüyalarımızı kamuoyuna aktarabilmemizde olmazsa olmaz vazgeçilmez unsurlarsınız. Bu güne kadar sizlerle beraber hem parti hem de kurumlar olarak uyumlu çalışmaya gayret gösterdik. Biliyoruz ki, sizler hiç bir zaman şahsınız ve kendiniz adına hareket etmiyorsunuz. Sizler kamuoyunun haber alma hakkını kullanmasındaki en önemli organlarsınız. Bizim de halkla diyalog ve iletişim kurmamızda en vazgeçilmez unusrlarsınız. O yüzden bu demokratik ortamı beraberce götürmekte bugüne kadar fayda olduğunu gördüm. Bundan sonrada inşallah bu çalışmalarımız devam edecektir. Demokrasilerde basının yerinin daha da güçlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Evrensel İnsan Hakları beyannamesi ile Avrupa Sözleşmeleri ile çok taraflı Uluslararası Sözleşmelerle ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile güvence altına alınmış hür, özgür, tarafsız ve objektif basının gününü kutluyorum.
Paylaş