havadurum

Engin: “Temennimiz üniversitemiz için en hayırlısının olmasıdır...”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde rektör adayları Prof. Dr. Yücel Acer ve Prof. Dr. Muharrem Karaayvaz, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu ayrı ayrı ziyaret etti.

662
Rektör adaylarından gelen talep üzerine ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleşen görüşmelerde, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu üyeleri Güven Barış Yüksel, Mehmet Özkurnaz, Mustafa Kansu ve Selçuk Semizoğlu ile Genel Sekreter Sema Sandal yer aldılar. ÇTSO Yönetim Kurulu’na ilk ziyareti Prof. Dr. Yücel Acer yaptı. ÇTSO yönetimine kendini tanıtan ve Biga’daki İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin gelişimini anlatan Prof. Dr. Yücel Acer, özel sektörün fakültenin gelişmesi için önemli destekler verdiğini ifade etti. Konuşmasında, Üniversite’nin kaliteye odaklanması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Yücel Acer, şöyle devam etti: “ÇOMÜ’de öğrencisi olmayan fakülteler var. Reel bazda kişi başına düşen bilimsel araştırmada düşüş var. ÇOMÜ, 2014’te TÜBİTAK’ın Türkiye’nin en iyi 50 fakültesi sıralamasına giremedi. 2010’den önceki yıllarda girmişti. Her şeyden önce Üniversite ile hocaları barıştırmak gerekiyor. Bunun için iki hedef koyduk. Birincisi, Üniversitede kaliteyi geliştireceğiz. Birinci önceliğimiz bu. İkincisi ise hiç kimsenin hakkını yemeden yapılmış haksızlıkların giderilmesi gerekiyor.” Prof. Dr. Yücel Acer, kavga ortamı değil de huzur ve güven ile çalışacak bir üniversite yaratmak istediklerini ifade etti. Prof. Dr. Yücel Acer, ayrıca Üniversite olarak Çanakkale iş dünyası ile bir araya gelmenin koşullarını oluşturacaklarını belirterek, “ÇTSO ile ÇOMÜ arasındaki işbirliğini geliştirmemiz lazım” dedi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin de, rektör adayı Prof. Dr. Yücel Acer’e ziyareti için teşekkür ederek, “Hanginizin hakkında hayırlı olacaksa, inşallah o olur. Biz ÇTSO olarak, Üniversitemize Türkiye’de hiçbir Oda’nın yapmadığını yaptık, Türkiye’de bir ilktir, Teknopark’a AR-GE Merkezi kazandırdık. İş dünyası isterse inşallah ikinciyi de yaparız.” dedi.
 
Karaayvaz işadamlarıyla buluştu
ÇTSO Yönetim Kurulu’nun ikinci ziyaretçisi diğer rektör adayı Prof. Dr. Muharrem Karaayvaz oldu. ÇTSO yönetimine projelerini anlatan Prof. Dr. Muharrem Karaayvaz, “Biz hem Üniversite kazansın hem de şehir kazansın istiyoruz. Adil, kucaklayıcı, saygılı ve ötekileştirici olmayan bir yönetim olacağız. Üniversite bilimle uğraşmalı, birinci önceliği bu olmalı” dedi. Çanakkale’nin gelişimi için, ÇOMÜ olarak çok değişik sosyal projeler yapılacak alanlar olduğunu, tıp kongrelerinin Çanakkale’ye çekilerek, festivaller ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenleyerek, hem Çanakkalelilerin hem de Üniversite’nin kazanmasını sağlayacaklarını ifade etti. Çok disiplinli çalışmalar ile Üniversite’nin imkanlarının daha iyi değerlendireceklerini, Mühendislik Fakültesi’nin enerji sektörü konusundaki birikimini iş dünyası ile işbirliği içinde Çanakkale’de proje geliştirilmesi yolunda kullanacaklarını ve KOBİ’lerle ortak projeler geliştireceklerini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Muharrem Karaayvaz, “İkinci ve üçüncü kampüs fikrini gündeme getireceğiz. İçinde hastanenin de olduğu bir sağlık kampüsü yapabiliriz. Sanal ameliyathaneler ve eğitim merkezlerinin yer aldığı Teknolojik Eğitim Merkezi kurmayı planlıyoruz. Kent dışından buraya gelecek ziyaretçilerden ekonomik anlamda Çanakkaleliler de faydalanacaktır” diye konuştu. ÇOMÜ’de eğitim kalitesinin muhakkak yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Muharrem Karaayvaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversite yüksek lise pozisyonundan çıkıp gerçek üniversite haline gelebilmeli. ÇOMÜ’de Türkiye sınırlarının çok üzerinde 25 kadar öğretim üyesi var. Bunları bıktırıp, küstürmeden önlerini açmamız, bilim yapmalarını sağlamamız lazım.” ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin de, ziyareti için Prof. Dr. Muharrem Karaayvaz’a teşekkür ederek, “Rektörlük hangi hoca hakkında hayırlı olacaksa, inşallah o olur” dedi.
Paylaş