Engin: “Kalıcı eserlerle iz bırakmak için çalışıyoruz”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Mart ayı Meclis toplantısı Kongre Fuar Merkezi İçdaş Salonu`nda yapıldı. Meclis toplantısında konuşan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Odanın Çanakkale için projeler üretmeye devam edeceğini belirterek, “ÇTSO Çanakkale için hizmet üretenler ile her zaman işbirliğinde olacak, Çanakkale’nin gelişimi için çalışanlara her zaman destek olacaktır. ÇTSO olarak 2015 yılına, 2023 hedeflerimize kalıcı eserlerle iz bırakmak için çalışıyoruz” dedi.

987
Toplantının açılış konuşmasını Meclis Başkan Vekili Fahrettin Ersoy yaptı. 2015’te kutlanacak 100. Yıl’ın Çanakkale için bir dönüm noktası olacağını belirten Fahrettin Ersoy; “İş adamları olarak bizler de önümüzdeki bir yılda daha iyi bir Çanakkale için çalışmalı, proje üretmeli ve bunları gerçekleştirmek için bir araya gelmeliyiz. Enerjimizi kısır çekişmelere değil projelerimize harcamalıyız. Odamız 100’üncü Yıl için çok önemli projeler hazırladı. Ayrıca ÇTSO Çanakkale Evi Projesi, Yat Limanı, Lapseki Yat Limanı ve Balıkçı Barınağı, ÇTSO Ar-Ge Merkezi, Gıda İhtisas OSB projeleri de büyük bir özveri ve azimle sürdürülmektedir. Odamızın Çanakkale’nin marka şehir olması ve hak ettiği yere gelebilmesi için hazırladığı bu projelere dört elle sarılmalı, elimizden geldiğince destek vermeli, sahip çıkmalıyız” dedi. Yerel seçimlerin ülkemiz ve Çanakkale için en hayırlı sonuçla tamamlanması temennisinde bulunan Ersoy, yerel seçimlerden sonra Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ardından Genel Seçimler yapılacağını hatırlatarak, “Bu sürecin ekonomimiz ve iş dünyası için en az hasarla atlatılmasını istiyor ve umuyoruz” diye konuştu.
 
 
“En fazla katkıyı veren bizler olmalıyız”
Daha sonra kürsüye gelen ÇTSO Başkanı Bülend Engin ise, sözlerine, “Geçen hafta idrak ettiğimiz 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99. Yıldönümü vesilesi ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş aziz şehitlerimizi ve muhterem ecdadımızı bir kez daha rahmetle anıyor ve hatıralarının önünde saygıyla eğiliyorum” diyerek başladı. Engin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu vesile ile bir kez daha da idrak ettik ki, çok özel topraklarda nefes alıyoruz ve 99 yıl önce bu topraklardan yükselen milli ruhu yaşatma görevi en fazla bizlere düşüyor, şehitlerimize en fazla bizim borcumuz var. Çanakkale’mizi hak ettiği yere getirmek için en fazla çalışan, Çanakkale’de yaşayanlar olarak ülkemizi hedeflerine ulaştırmak için en fazla katkıyı veren bizler olmalıyız. ÇTSO olarak 2015 yılına, 2023 hedeflerimize kalıcı eserlerle iz bırakmak için çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz Kongre Fuar Merkezimizde 2. yılımızı geçiriyoruz ve hemen her gün bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. İş Merkezimiz sayesinde 105 öğrencimize burs veriyoruz ve geleceğimize en anlamlı katkıyı yaptığımıza inanıyoruz. ÇTSO Çanakkale Evimiz gelişimini sürdürüyor ve Çanakkale’mizi tanıtıyoruz, yurdumuzun dört bir yanından, yurt dışından gelen misafirlerimizin ziyaretçi defterindeki duygu ve anlam yüklü satırları, böyle bir yere duyulan ihtiyacın, Çanakkale’nin gerçekten ülkemizin manevi başkenti olduğunun ispatı. ÇTSO Ar-Ge Merkezi, Games of Troy, Su Perdesi... Hepsi Çanakkale için... ÇTSO Çanakkale için projeler üretmeye devam edecek, Çanakkale için hizmet üretenler ile her zaman işbirliğinde olacak, Çanakkale’nin gelişimi için çalışanlara her zaman destek olacaktır. 30 Mart 2014’te yerel seçimlerimiz var. Milletimizin karar ve iradesinin sandığa yansıyacağı gün. İş dünyası için en önemlisi ve temennimiz istikrar ortamının bozulmaması, bir an önce gerçek gündemimiz olan ekonomiye dönülmesidir.”
 
 
Aydeğer, ÇTSO Çanakkale Evi Projesi`ne değindi
Bülend Engin’in ardından kürsüye gelen Meclis Üyesi Armağan Aydeğer, ÇTSO Çanakkale Evi Projesi hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında çekilen 2 ve 3 boyutlu Çanakkale tanıtım filmlerinin çok yakın zamanda gösterime gireceğini söyleyen Aydeğer, bu ana filmin dışında Adalar, Gelibolu Yarımadası, antik kentler, eko turizm, su sporları, şehir merkezi ve Çanakkale’de sanayi konularında 7 kısa tanıtım filminin daha yaptırıldığını belirtti. GMKA tarafından desteklenen ÇTSO Çanakkale Evi Projesi’nin önemli unsurlarından birinin de visitcanakkale.com adlı kent portalı ve bu tanıtım sitesiyle bağlantılı kiosk düzeni olduğunu söyleyen Armağan Aydeğer; “Kiosklarımızın 4’ü dış mekanda, 3’ü de iç mekanlarda hizmete girecektir. Truva Atı’nın karşısındaki ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki kiosk halen çalışır durumdadır. Kent Müzesi karşısındaki ve GESTAŞ İskelesi’ndeki diğer ikisi de kısa süre içinde faaliyete geçecektir. Kiosklarda, visitcanakkale.com sitesinde yer alan tanıtım bilgileri ve güncel etkinlikler Türkçe ve İngilizce olarak ziyaretçilerin kullanımına sunulacaktır” dedi. ÇTSO Meclis üyelerine, visitcanakkale.com sitesini tanıtan ve içeriği hakkında bilgi veren Aydeğer, GMKA tarafından desteklenen bir başka proje olan Çanakkale Yeni Markasını ve Değerlerini Ortaya Çıkarıyor Projesi hakkında da bilgi verdi. Proje kapsamında düzenlenen bir yarışma ile belirlenen Çanakkale Logosu’nun kentin birçok aktörü tarafından kullanılmaya başladığını ifade eden Aydeğer, hazırlanan bir rapor ile alternatif turizm değerlerinin ortaya konulduğunu vurguladı.
ÇTSO Meclis toplantısı, Hesap İnceleme Komisyonu’nun 2014 Şubat ayı mizanı ile ilgili raporunun okunması ve onaylanması, azami fiyat tarifelerinin onaylanması ve ardından Meclis üyelerinin çeşitli konularda öneri ve eleştirilerini dile getirmesi ile sona erdi.
Paylaş