Engelliler, engel tanımıyor

Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi Türk Halk Müziği Korosu Cumhuriyet Meydanında muhteşem bir Türk Halk Müziği Konseri verdi...

378
 
 
Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclisi Türk Halk Müziği Korosu Cumhuriyet meydanında verdiği konserde seslendirdiği şarkılarla büyük beğeni topladı. Konseri vali yardımcısı Cemal Yıldızer, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Saim Yavuz, vatandaşlar izledi. Şef İftihar Vanlı yönetiminde uzun bir süredir çalışmalarını sürdüren Engelliler Meclisi Türk Halk Müziği Korosu seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle adeta dinleyicilerin kulağının pasını sildi.
 
“Biriz, beraberiz”
Çanakkale Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı İrfan Güz yaptığı konuşmada “Halk müziği bize özgü halkımıza ait acılarımızı, sevinçlerimizi, gözyaşlarımızı, sevdalarımızı, ayrılıklarımızı çok güzel anlatıyor. Hepimizin de yakından bildiği gibi, biz engelliler bazen ailelerimizin bir ferdi, annesi, babası, kızı, oğlu, torunu, akrabası bazen apartmanımızda veya mahallemizde bir komşu, bazen işyerinizde bir meslektaş, bazen de öğrenim gördüğünüz okullarda bir arkadaşınızız. Biriz beraberiz. Hep birlikte yaşam mücadelesi veriyoruz. Engellilerin hayat yolu biraz daha zorlu ve çetin. Önümüzde engel durumların yanı sıra farklı sosyal engeller de mevcut. Biz bunlarla da mücadele diyoruz” dedi.
 
 
 
Paylaş