havadurum

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 10 Bin Polis ve Memur Alımı Yapılacak! Başvuru Tarihleri, Şartları ve Detaylar Burada!

Polislik mesleğine ilgi duyan ve bu alanda kariyer yapmak isteyen adaylar için büyük bir haber geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) merkez ve taşra teşkilatında 10 bin 102 personel alımı yapacağını duyurdu. Bu alımın başvuru tarihleri, şartları ve detayları haberimizde sizler için derledik.

1515

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 10 bin 102 personel alımı gerçekleştirecek. Polis olmak isteyen adaylar için büyük bir fırsat olan bu alımın başvuru tarihleri, şartları ve detayları haberimizde.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne 10 bin 102 personel alımı yapılacak

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne Kadro İhdas Edilmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, EGM merkez teşkilatına 1 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı, 3 Narkotik Suçlarla Mücadele Başkan Yardımcısı ve 1.000 polis memuru, EGM taşra teşkilatına ise 9.000 polis memuru alınacak. Ayrıca, EGM bünyesinde 98 kadrolu memur, 4 sözleşmeli memur ve 1 sözleşmeli bilişim personeli istihdam edilecek.

Polis alımı başvuru tarihleri belli oldu mu?

EGM 10 bin 102 personel alımı hakkında kararın yayımlanmasının ardından gözler başvuru sürecine çevrildi. EGM tarafından önümüzdeki günlerde ilanın yayımlanması ve başvuru tarihlerinin duyurulması bekleniyor. Başvuru tarihleri belli olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

Polis alımı şartları neler?

Polis alımı için adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekiyor:

Türk vatandaşı olmak.

Lise, lisans veya ön lisans mezunu olmak.

Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi sahibi olmak.

KPSS baraj puanını geçmek. (POMEM için geçerlidir.)

Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm’den kısa boylu olmamak.

Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak.

Reşit olmak (18 yaş kanunu) ve 30 yaşını geçmemek.

Siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak.

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak, polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

Kişinin silah taşımak için engel bir durumunun olmaması.

Ceza almamış olmak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

Polis alımı nasıl yapılıyor?

Polis alımı için adayların üç ayrı sınava giriş yapmaları gerekiyor. Bu sınavlar yazılı, sözlü ve fiziksel olmak üzere ayrı ayrı yapılmaktadır. Yazılı sınavda KPSS puanı esas alınmaktadır. Sözlü sınavda adayların genel kültür, genel yetenek, mesleki bilgi ve yeterlilikleri değerlendirilmektedir. Fiziksel sınavda ise adayların bedensel yeterlilikleri ölçülmektedir. Bu sınavları başarıyla geçen adaylar, 6 ay sürecek olan POMEM eğitimlerine başlamaktadır. Bu eğitimleri de tamamlayan adayların atamaları yapılmaktadır.

Polis alımı için hangi bölümlerden mezun olmak gerekiyor?

Polis alımı için lise, lisans veya ön lisans mezunu olmak yeterlidir. Herhangi bir bölüm veya alan ayrımı yapılmamaktadır. Ancak, lisans mezunları için P3, ön lisans mezunları için P93 puan türünden KPSS’den en az 60 veya 65 puan almış olmak gerekmektedir.

(Erhan Taylan)

Paylaş