"EMITT kapılarını 'Troia Atı' ile açacak"

851

 Dünyanın en büyük 5 turizm fuarı içerisinde yer alan 22’inci Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı’ Kapılarını bugün açıyor. Troia 2018 Yılı’nın özel olarak dünyanın çeşitli yerlerinden gelen turizmcilerine ve acentelerine tanıtılacak olan fuarın detaylarını ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, gazetemiz Çanakkale OLAY’a aktardı. Çanakkale Valili koordinatörlüğünde Çanakkale’deki birçok bileşenin Troia Yılı için EMITT Fuarı’nda olacağının altını çizen Aydeğer;  “25-28 Ocak tarihleri arasında Türkiye’nin en büyük turizm buluşması ‘22’inci Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı EMITT’ kapılarını açıyor. Bu yıl EMITT Fuarı’nda Çanakkale Valiliği koordinasyonunda Çanakkale için çok güçlü bir tanıtım planlaması yapılıyor. Bu çerçevede yaklaşık 330 metrekarelik büyük bir alanda Çanakkale, bu yılın ana teması olan 2018 Troia Yılı için tüm unsurları ile hazır olacak. Çanakkale Valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen stant organizasyonunda Çanakkale’nin turizmi ile ilgili başta STK’lar, bizlerin temsil etmiş olduğu ÇATOD, TURSAB, ÇARO ve il genelindeki bütün turizm profesyonellerinin katılımı söz konusu olacak. Bunların dışında ÇTSO, ÇTB, Biga Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Gelibolu Ticaret Odası’ da katılımlarını sergileyecekler. Ayrıca yine Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği ’de hazır bulunacak. ÇOMÜ ve Çanakkale Belediyesi’nde Çanakkale standının içinde yer alacaklar” dedi. 

 
“Bölgemizin değerlerini en iyi şekilde tanıtmak için var olacağız”
Fuar kapılarının  ‘Troia 2018 Atı’ ile açılacağını belirten Aydeğer; “Bunun dışında ana fuar girişinde ‘2018 Troia Atı’ EMITT’e gelen bütün ziyaretçileri karşılıyor olacak. Burada da Çanakkale’nin değerleri ve 2018 Troia Yılı ile ilgili genel bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılacak. 25 Ocak Perşembe günü resmi açılış töreni olacak. Bu törende de yine 2018 Troia Yılı videolar ve görsellerle dünya ve Türkiye turizmcilerinin sunumunda olacak. Bizler, ÇATOD olarak gerek Çanakkale Valiliği öncülüğünde ki Çanakkale standında, gerek 7 No’lu holdeki özel stantlarda bölgemizin turistik ve kültürel değerlerini en iyi şekilde tanıtmak için var olacağız. Özel işletmelerimizin kendi kurdukları ayrı stantlarla da Çanakkale’nin tanıtımı çok güçlü bir şekilde yapılıyor olacak. Bu çerçevede de şu anda 6 firma kendi özel stantları ile yer alacak. Çanakkale ilinin 5 No’lu holde ana stadı bulunuyor olacak” dedi. 
 
“700 acenteye Çanakkale sunumu”
Çanakkale’nin özel bir programlar dünyadaki turizmcilere tanıtılacağını açıklayan Aydeğer; “Bunun yanı sıra 29 Ocak Cuma akşamı İstanbul’da bir otelde EMITT Fuarı için özel olarak gelen yaklaşık 700 seyahat acentesine bizler, Çanakkale Valiliği koordinasyonunda ‘Çanakkale 2018Troia Yılı’ sunumu yapacağız. Bu çok önemli. Çünkü EMITT fuarına gelen yabancılar için özel bir program düzenleniyor ve bütün bu gelen yabancı acenteler bu özel program dahilinde hareket ediyorlar. Biz, bu programın özellikle ikinci gününde yani 26 Ocak Cuma akşamı 700’e yakın acenteye Çanakkale’nin değerlerinden, kültürel zenginliklerinden ve turistik potansiyellerinden bahsederek, çeşitli materyallerle bölgemizin en iyi şekilde tanıtımı için büyük bir emekle çalışıyor olacağız. Bu acentelerin bir sonraki zamanda Çanakkale’yi seyahat programlarına koymaları ve bölgelerimize yönelik turlar ve ürünler geliştirmeleri için motive edeceğiz” dedi.  
 
“50 bin ziyaretçi ön görüyoruz”
Fuarda yaklaşık 50 bin ziyaretçiyi ağırlamayı ön gördüklerini belirten Aydeğer; Fuar, Pazar gününe kadar sürecek. Geçtiğimiz yıllara kıyaslamaya baktığımızda, bölgemizde büyüyen bir ivme ile yaklaşık 50 bin ziyaretçiyi ağırlayacağını ön görüyoruz. Geçtiğimiz yıl verilerine baktığımızda EMITT Fuarına 80 ülkeden farklı alanlarda 650’nin üzerinde katılımcının olduğunu görüyoruz. Yaklaşık 4 bine yakın profesyonel ziyaret ediyor. Yine yaklaşık olarak toplamda 50 bine yakın ziyaretçinin yer aldığı bir fuar. Fuarın genel yapısına baktığımızda çok farklı ülkelerden katılım olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede, ‘Almanya, İngiltere, Yunanistan, Suudi Arabistan, İran, Arnavutluk, Makedonya, Cezayir, Azerbaycan’ gibi ülkeler burada en fazla katılım sağlayan ülker arasında yer alıyorlar. 2018 Troia Yılı Çanakkale’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük tanıtım fırsatını bölgemiz için yarattı ve bu yıl için inşallah getireceği bir enerji ve ivme ile bölgemiz için çok önemli bir tanıtım fırsatı ele geçirmiş oldu.  Bunu en iyi şekilde değerlendirmek için mücadele ediyoruz. Hep birlikte bunun koşuşturması içerisindeyiz. ‘2018 Troia Yılı’ her ortamda ifade ettiğimiz gibi bir Türkiye turizmidir. Türkiye’nin özellikle yurt dışında farkındalık yaratması için yapılan bir çalışmadır. Bu nedenle de bütün çalışmaları eş zamanlı farklı ülkelerde olduğu gibi İstanbul’da da gerçekleştirilecektir” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş