EMİTT'in yıldızı; Çanakkale…

703

 1997 yılından bu yana düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı  (EMITT) Dünya`nın beşinci, Türkiye`nin ise en büyük turizm fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuarda yer alan ulusal ve uluslararası katılımcılar kendi değerlerini en iyi şekilde yansıtmak ve bölgelerine insan çekebilmek için kıyasıya rekabet halindeler. EMITT Fuarı`nda 190 metrekarelik alana kurulan Çanakkale standında da Çanakkale en iyi şekilde temsil edilmeye çalışılıyor. Belediyeler, turizm firmaları ve turizm paydaşları Çanakkale`ye yerli ve yabancı turist çekebilmek için büyük gayret sarf ediyor. Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş, ilçe belediyeleri ve turizmcilerin yer aldığı Çanakkale standı, 5 nolu salonun en dikkat çeken alanlarından biri konumunda. 

 
Çanakkale Belediyesi standı ilgi görüyor 
Çanakkale Belediyesinin de katkıda bulunduğu fuara, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katılarak, standa ev sahipliği yaptı. Başkan Gökhan, hem gelen konuklarla yakından ilgilendi hem de fuar alanını gezerek diğer katılımcılarla yakın temaslarda bulundu. Fuarın ilgi çeken stantlarından biri olan Çanakkale Belediyesi’nin tanıtım standına ise ilk günden ziyaretçi akını vardı. Stantta zengin içerikli tanıtım materyalleriyle kent tanıtımına katkı sunulurken, Helen ve Paris, Seyit Onbaşı ve tarihi kahramanların canlandırması ile geleneksel Çanakkale seramiklerinden örneklerin sunulduğu canlı seramik performansı da büyük ilgi görüyor. Fuarın minik konuklarına ise, Tahta At hediye ediliyor. Renkli bir açılışla dört günlük maratonuna başlayan EMITT Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı, 29 Ocak 2017 Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.
 
Başkan Gökhan, gazetemiz Çanakkale OLAY’a konuştu 
EMITT Fuarı`nda stantları gezen ve Çanakkale standına gelen misafirler ile ilgilenen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan fuarın önemine değindi. Başkan Gökhan, Gazetemiz Çanakkale OLAY’a özel açıklamasında; “Stantları geziyoruz. Bizi de ziyaret edenler var. Türkiye turizminin tanıtımı açısında EMITT Fuarı çok önemli bir fuar. Her sene katılıyoruz. Aynı stant içerisinde turizmciler, seyahat acenteleri, ilçelerimiz, belediye olarak biz varız, GESTAŞ var, Valilik var... Burada Çanakkale`nin tanıtımına yönelik çeşitli materyalleri de paylaşıyoruz. Broşürlerimiz var. Önümüzdeki 2018 senesinin Troia Yılı olması için de afişler var. Otelci ve turizmci arkadaşlarımız bununla ilgili çalışmalar yapıyorlar. 2018 yılı, Troia’nın UNESCO`nun Dünya kültür mirasına alınışının 20`inci yılı. Bu 20`inci yılda Kültür Bakanlığı tarafından Troia Yılı ilan edilmesini istiyoruz. Bunu Çanakkale`deki bütün turizm aktörleri olarak istiyoruz. Bütün ilgililer istiyor, onun için Sayın Bakana da sunulacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan Troya Yılı ilan edilmesi istenecek. Bunlar özelliklerle turizmin maalesef geriye düştüğü, sıkıntı yaşadığı bir süreçte bir takım duyurularla, bir takım sembolik sunumlarla yabancı turistlerin Türkiye`ye ilgi duyması açısından önemli diye düşünüyoruz. 2018`de kabul edilirse yurtdışı fuarlarda da tanıtım yapılacak. Umuyoruz, bu anlamda 2017`de ciddi çalışmalar yapılacak. Bu fuarın en önemli kısmı bence bu, onun dışında zaten klasik tanıtımlarımızı yapıyoruz” dedi. 
 
“Gayemiz Çanakkale”
Dünyanın beşinci Türkiye`nin en büyük turizm fuarı olan İstanbul EMITT fuarında Gazetemiz Çanakkale OLAY’a konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ise, “Gayemiz Çanakkale. Çanakkale hem Türkiye`de hem Dünya`da önemli bir destinasyon. Önemli markalarımız var. Ulusal anlamda şehitliklerimiz, 1915 Çanakkale Savaşlarının geçtiği ve şu an Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı sınırları içerisinde kalan bölge, diğer tarafta da Troia başta olmak üzere Assos, Alexandra Troias gibi ören yerlerimiz... İşte böyle kültürel zenginliklere, kültür envanterine sahip bir ile sahibiz Çanakkale olarak ve bu sene iddialıyız. Başta Kültür, Turizm Bakanlığımızın ve Çanakkale Valiliğimizin himayelerinde olmak üzere geçmiş yıllara oranla daha iddialı bir şekilde EMITT Turizm Fuarı`ndayız. Sadece Valiliğimiz ile değil belediyeler ve sektördeki diğer paydaşlarla gayemiz hep birlikte bir ve beraber olarak ilimizi layıkıyla tanıtmaya çalışıyoruz. Bütün olumsuzluklara rağmen ilimizi en iyi ve en güzel şekilde tanıtmaya, temsil etmeye çalışıyoruz. Ben bu fuarın başta ilimize, ülkemize ve sektördeki tüm temsilcilere hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 
(Atakan Alkış-
Şenol Güven)
Paylaş