havadurum

Emeklilere 29 Ekim’de 5 Bin TL İkramiye Müjdesi! Kimler Yararlanacak, Nasıl Başvurulacak?

Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla, emeklilere 29 Ekim’de 5 bin TL ikramiye ödeneceği iddiaları gündemde. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte, emeklilere 5 bin TL ikramiye hakkında merak edilenler…

1744

Emeklilere 29 Ekim’de 5 bin TL ikramiye ödeneceği iddiaları, sosyal medyada ve emekli derneklerinde büyük yankı uyandırdı. Bu iddialar, Cumhuriyet’in 100. yılı olması nedeniyle ortaya atıldı. Emekliler, bu yıl üçüncü ikramiyenin verilmesini bekliyor. Peki, emeklilere 29 Ekim’de 5 bin TL ikramiye verilecek mi? Kimler yararlanacak, nasıl başvurulacak? İşte, konuyla ilgili son bilgiler…

AK Parti’den Açıklama Geldi

Emeklilere 29 Ekim’de 5 bin TL ikramiye verileceği iddialarıyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bir açıklama yaptı. Dağ, Giresun İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:

“Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır.”

Emeklilere Üçüncü İkramiye Verilecek mi?

Emeklilere her yıl Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere iki kez ikramiye ödeniyor. Bu ikramiyelerin tutarı, emekli maaşının asgari ücretle orantılı olarak belirleniyor. Bu yıl emeklilere her bayramda bin TL ikramiye ödendi.

Emekliler, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla bu yıl üçüncü bir ikramiyenin verilmesini talep ediyor. Bu talep, sosyal medyada ve emekli derneklerinde dile getiriliyor. Ancak henüz resmi bir açıklama veya karar bulunmuyor.

Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Nasıl Başvurulacak?

Emeklilere 29 Ekim’de 5 bin TL ikramiye verileceği iddiaları doğru çıkarsa, emeklilerin bu ikramiyeden yararlanmak için herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmayacak. Emekli maaşı alan herkes otomatik olarak bu ikramiyeye hak kazanacak.

Emekli maaşı alanlar, banka hesaplarına veya PTT şubelerine başvurarak bu ikramiyeyi alabilecekler. Emekli maaşı almayanlar ise SGK’ya başvurarak bu ikramiyeyi talep edebilecekler.

Emeklilere 29 Ekim’de 5 bin TL ikramiye verileceği iddiaları gündemde. Bu iddialar, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla ortaya atıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuyla ilgili açıklama yaptı. Dağ, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Emekliler, bu yıl üçüncü ikramiyenin verilmesini bekliyor. Ancak henüz resmi bir açıklama veya karar bulunmuyor.

Yunus Erzincanlı

İlgili Haberler

Emekli zammı için tarih verildi! Beklenen zam açıklandı…

Emeklilere 100’üncü yıl ikramiyesi; Masadaki rakamlar neler?

Paylaş