havadurum

Emekli Aylıklarına Zam Geliyor mu? Erdoğan’a Sunulacak Çalışma

En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik çalışma, gelecek hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Emekliler, zam oranlarını ve enflasyon farkını merak ediyor.

967

Emeklilerin zam beklentisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasında. En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik çalışma, gelecek hafta Kabine Toplantısında sunulacak.

Enflasyon Farkı Bekleyen Emekliler

2023 yılı enflasyon rakamı, 3 Ocak’ta TÜİK tarafından yüzde 64,77 olarak açıklandı. Bu rakamla birlikte, memur ve emeklilerin maaş artış oranı da belli oldu. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25’lik maaş artışı alacağı duyuruldu. Ancak, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranı yüzde 37,57’de kaldı. Bu durum, emekliler arasında enflasyon farkı beklentisine yol açtı.

Çalışma Bakanlıkları Harekete Geçti

Emeklilerin beklentileri üzerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları, düzenleme için çalışmalara başladı.

Erdoğan’a Sunulacak Çalışma

Bakanlıkların hazırladığı çalışma, gelecek hafta yapılacak Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan’ın onayıyla netleşecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis’e gönderilecek. Emekliler, zam oranlarının ve en düşük aylık tutarının ne olacağını merakla bekliyor.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş