Emekçinin grevi “Kabahat” oldu!

KESK ve DİSK tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen 4-5 Haziran grevi kapsamında Çanakkale`de yapılan basın açıklaması nedeni ile 21 kişiye para cezası verildi. Grev nedeni ile yapılan açıklamaya katılanların “kabahatler kanununa aykırı” davrandıkları iddiası ile kesilen cezanın mahkemeye taşınması bekleniyor.

674
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) genel merkezlerinin aldığı karar gereği AKP iktidarını bir günlük iş bırakma eylemi ile “uyaran” emekçiler ceza aldı. KESK Çanakkale şubeler platformu ve DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şubesi`nin kente örgütledikleri uyarı grevi sırasında Eğitim-Sen tarafından Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar Lisesi önünde öğrenci ve velilerin de katıldığı eylem nedeni ile Çanakkale Valiliği tarafından 21 kişiye “kabahatler kanununa aykırı davrandıkları” gerekçesi ile 182′şer lira para cezası verildiği öğrenildi.
Eğitim Sen’in çağrısıyla 4 Haziran tarihinde Çanakkale’de yapılan basın açıklamasına katılan sendika başkanları, öğretmen, öğrenci ve velilere para cezası verildi. Hüseyin Akif Terzioğlu Güzel Sanatlar Lisesi önünde yapılan basın açıklamasına katılan ve aralarında 5 üniversite öğrencisi, 1 lise öğrencisi, 7 öğretmen, 2 veli, 1 ataması yapılmayan öğretmen, Eğitim-Sen Şube Başkanı Prof. Dr. Talat Koç ve DİSK Şube Başkanı Erdinç Uslan`ın da bulunduğu öğrenilen 21 kişiye para cezası kesildi.
Paylaş