Emekçiler alanlara çıkıyor

Büro Emekçileri Sendikası Çanakkale Şube Sekreteri Gürsel Müminoğlu, emekçilerin kazanılmış olan haklarını elinden alan Torba Yasa`ya karşı 15 Temmuz 2014 tarihinde iş bırakarak alanlarda olacaklarını söyledi.

656
AKP iktidarının emekçilerin haklarını ortadan kaldırmaya yönelik yasalar çıkardığını belirten Büro Emekçileri Sendikası Çanakkale Şube Sekreteri Gürsel Müminoğlu; “Söz konusu emekçilerin talepleri olduğunda kılını bile kıpırdatmayan siyasi iktidar, iş emekçilerin haklarını ortadan kaldırmaya yönelik yasalara geldiğinde, bir gecede düzenleme yapabilmektedir. 666 Sayılı KHK ile gasp edilen ikramiyelerimizle ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu 9 aylık süre yarın doluyor. BES olarak aylardır gerek hukuki zeminde gerekse de kurum yöneticileri ile yaptığımız görüşmeler ve ortaya koyduğumuz eylem programları ile SGK emekçilerinin ikramiyelerinin gaspının karşısında olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. SGK’nın açıkları emekçilerin sırtından kapatılamaz. Torba yasa ile iş güvencemiz dâhil birçok hakkımızı gasp etmeye yönelik hükümler yasallaştırılmaya çalışılırken, vergi ve SSK pirim affı başta olmak üzere kamu alacaklarına getirilen kapsamlı af özellikle kurumumuzda üç yıl sürecek ciddi bir iş yükü artışını da beraberinde getirmektedir. Mevcut torba yasa ile özelleştirme, HES projeleri, doğanın talanına karşı kazanılan davalar yok sayılarak, anayasa ihlal edilmekte ülkemiz hızla hukuk devleti olmaktan uzaklaştırılmaktadır. Emek alanına yönelik yapılan düzenlemelerle ülkemiz bir taşeron cumhuriyetine dönüştürülmeye çalışılmakta, İnsanca yaşayabilecekleri bir ücret için greve giden şişe-cam işçilerinin grevleri yasaklanabilmektedir. AKP iktidarı darbe koşullarını aratmayacak bir süreci emekçilere dayatmaktadır” dedi.
 
“İş bırakıp alanlarda olacağız”
“Taleplerimiz için 15 Temmuz 2014 tarihinde iş bırakarak alanlarda olacağız” diyen Müminoğlu; “Kamuda en düşük ücret yoksulluk sınırı rakamı olan 3.772 TL’ ye çıkarılmalıdır. Açlık sınırı rakamları vergiden muaf tutulmalı, yoksulluk sınırı en düşük vergi diliminden vergilendirilmelidir. Ek ödemeler emekliliğe esas aylıklara dâhil edilmelidir. Ücret adaletsizliği giderilerek eşit işe eşit ücret verilmelidir. 2014 yılı için enflasyon farkı verilmeye başlanmalıdır. Enflasyon hesaplamaları hükümetten bağımsız kuruluşlarca hesaplanmalı sendikalarda bu süreçlerde etkin rol almalıdır. Taşeron çalışma yasaklanmalı, güvencesiz çalışanlar kadroya geçirilmelidir. Torba yasada kamu emekçilerinin hukuki süreçlerini kısıtlayan maddeler çıkarılmalıdır. Kamu alacakları ile ilgili yeniden yapılandırmanın yasallaşması durumunda büro işkolunda yer alıp bu süreçte ilave iş yükü oluşacak kurumlarda 3 yıl boyunca 3 aylık dönemlerde bir maaş ikramiye ödenmelidir. 666 sayılı KHK ile ilgili Anayasa Mahkemesinin kararları uygulanmalı, SGK ve İŞ-KUR emekçilerinin ikramiyeleri ödenmelidir. Mobbing uygulamalarına ve kamuda her türlü ayrımcılığa son verilmelidir. Kadrolaşmaya son verilmeli, görevde yükselme sınavları adil olmalı mülakat uygulaması kaldırılmalıdır. SGK’da yıllık, hastalık, refakat ve doğum izinlerinde ek ödemelerde kesinti yapılmasına son verilmelidir. İşkolumuzda istihdam açığı kapatılmalıdır. Yardımcı hizmetli kadrosunda çalışanların genel idari hizmetler kadrosuna alınmalıdır. Sendikal faaliyetlerimize yönelik idari ve adli soruşturmalara son verilmelidir. İnsanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz! Tüm SGK emekçilerini AKP’nin saldırılarına karşı direnmeye, Memur Sen’den hesap sormaya çağırıyoruz!” diye konuştu.
Paylaş