havadurum

Emek Partisi’nden zam protestosu

Çanakkale’de zamları protesto eden Emek Partisi üyeleri elektrik, benzin ve doğalgaza yapılan zamların geri çekilmesini istedi...

822
 
Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Emek Partisi İl Başkanı Kenan Erkul önderliğindeki katılımcılar, AKP hükümetinin yaptığı zamları protesto etti. Eylemde konuşan Emek Partisi İl Başkanı Kenan Erkul, zamlara boyun eğmemesi için Çanakkale halkına çağrı yaptı. Elektrik, benzin ve doğalgaz zamlarının geri çekilmesi gerektiğini belirten Erkul; “AKP hükümeti Mart ayında benzine üç kez olmak üzere, elektrik %10 doğalgaza %20 zam yaptı. Bu ürünlere zam yapılması demek, diğer tüm ürünlere de zam yapılacak demektir. Bu zamlar emekçiler için daha çok yoksulluk, daha çok geçim derdi, demektir. Zaten açlık sınırının altında yaşama savaşı veren biz emekçi halkın bir kez daha beli bükülmüştür” dedi.
 
 
“Zamların sorumlusu AKP hükümetidir”
Son günlerde gündemde olan zamların sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu ifade eden Erkul; “Temel tüketim mallarına, bu kadar kolay zam yapan hükümet, sıra halka emekçilere gelince birden `tutumlu` kesiliyor. Daha fazla zam yaparsa memleket batarmış, ekonomi çökermiş, palavrası atıyor. Ama sıra emekçilerden almaya gelince vergilerde zamlarda sınır tanımıyor. Enflasyon rakamları%ll lerde gezerken, kamu emekçileri kaç aydır o zamla çalışıyor. Asgari ücretli ise açlığa talim etmektedir. Hükümet sözcüsü Bakanlar zammın nedeni olarak` bölge Ülkelerindeki İstikrarsızlıkları gösteriyor. Onlarda memleketin yüce çıkarları gereği zamları onaylamış. Yani iyi bir şey olursa, hükümetten. İşçiler ölürse kaderden,zam yapılırsa Dış güçlerden,kötü bir şey olursa da muhalefetten, diyerek işin içinden sı^lmaktadır.Sanki ülkeyi onlar değil uzaylılar yönetiyor” diye konuştu.
 
“Zamlar emekçileri soymanın bir aracıdır”
Türkiye’de yaşayan halkın gün geçtikçe yoksullaştığını kaydeden Erkul; “Başbakan Çin’den sonra 2. büyüyen ülkeyiz diye, nara atıyor. Bu nasıl büyüme ise halk yoksullaşıyor. sadece büyük patronların Fabrikaları, kasaları büyüyor. AKP hükümeti,vergilerle zamlarla,düşük ücretlerle halktan aldıklarını,patronlara pompalıyor.Bedava verilen arsalar,vergi kıyakları,faizsiz Krediler,SSK pirimlerinin devletçe ödenmesi,KİT lerin yağmalanması,maden ruhsatları hepsi altın tepside sermayeye sunuluyor.Hükümet bir emme basma tulumba gibi çalışmaya devam ediyor” dedi.
 
“Yoksulluk kader değildir”
Erkul sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün bizlere, açlık, insanlık dışı çalışma koşulları dayatılıyor. Ama patronlar daha fazlasını istiyor, bölgesel asgari ücretle, asgari ücreti düşürmeyi, kıdem tazminatlarını kasalarına atmayı düşünüyorlar. Biz Emekçiler Sermayenin ve hükümetin bu politikalarına Dur demeliyiz. Hükümet karşısında, birleşik güçlü bir emekçi muhalefeti görmediği sürece bu anti demokratik, sömürü ve zulüm düzeni devam edecektir. Hak arayan emekçilere, gaz, duman. Zamlara devam, anlayışına dur demek için, daha insanca yaşam koşulları, barış içinde kardeşçe yaşamlar bir ülke için tüm emekçi halkımızı, emek örgütlerini, meslek odalarını birleşmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz. Elektrik, benzin, doğalgaza yapılan zamlar geri alınsın. Zam yapılacaksa ücretlere yapılsın. Daha güçlü 1 Mayıs için, alanlarda güçlerimizi birleştirelim, Yaşasın İş Ekmek özgürlük mücadelemiz.”
 
 
Paylaş