havadurum

EMEK Partisi’nden Çanakkale’ye çağrı

EMEK Partili kadınlar, 8 Mart dünya Kadınlar Günü etkinlilerini açıkladı.

569
EMEK Partisi hizmet binasın yapılan açıklama konuşan Burcu Acar, 8 Mart günü cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek miting için çağrı yaptı.
 
Acar; “İş, barış, özgürlük ve eşitlik için, yaşam hakkımızı savunmak, AKP’ye emeğimizden, kimliğimizden, bedenimizden elini çek demek için 8 Mart Perşembe günü saat 9.00 da adliye önünde basın açıklamasında, 12.00-13.00 arası Erkan Yavuz Sanat Atölyesinde film gösteriminde,13.00-17.00 arası Halk Bahçesinde çeşitli etkinliklerde ve 17.00 da başlayacak olan yürüyüşle birlikte Cumhuriyet Meydanında yapılacak mitingde buluşalım” dedi.
 
Açıklamada AKP’ye tepki gösteren Acar; “Kadın erkek eşitliği eğitimiyle ilgili önemli hususlar yasadan buharlaşıp kayboluyor. Bu da AKP zihniyetinin eşitlik meselesinde ne kadar “hassas” olduğunu gösteriyor. Krizin yükü işçi ve emekçilere çıkartılırken, kadının emeği en alt sırada yer alıyor. Yalnızca evine, kocasına, çocuklarına bakan, köle muamelesi gören kadın rolü biçiliyor. Dünya Bankası sermayenin istekleri doğrultusunda kadınları esnek, güvencesiz ve kuralsız çalıştırmaya daha fazla çekmenin planlarını yapıyor ve 2012 yılını “kadın yılı” ilan ediyor. Kadın sendikacılar tutuklanıyor. İşte kentsel dönüşüm diye elleriyle yaptıkları evlerinin başlarına yıkılmasına karşı gösterdikleri direnişe kendileri de şaşıran annelerimiz, kız kardeşlerimiz, ninelerimiz…
 
8 Mart, yaşadığımız bütün sorunların doğallaştırılarak her birinin sorumlusu-suçlusu bizmişiz gibi sunulmasına; AKP’nin kadınları hiçleştirip değersizleştirmesine; savaşla, yoksullukla, güvencesizlikle, üzerimizdeki baskıyı arttırmasına; eğitim ve sağlıkta elimizdeki haklara da kastedilmeden, ülkenin her yanında yan yana gelerek, taleplerimizi hep birlikte dile getirdiğimiz, mücadele ve dayanışma günüdür” dedi.
Paylaş