Elektrikte rekabet devri

Elektrikte özelleştirme sonrasında, elektrik üretimi yapan çeşitli firmaların da daha uygun koşullarda elektrik temin etmeye başlamalarından sonra başlayan rekabet ortamı gün geçtikçe daha çok abonenin faydalanacağı bir imkâna doğru yol alıyor. Aylık 750 TL kullanım kapasitesine ulaşan UEDAŞ aboneleri artık iskontolu elektrik kullanabilecekler.

520
Özelleştirmeyle birlikte rekabet ortamının da oluştuğunu belirten Çanakkale UEDAŞ İl Müdürü Volkan Arpacı “Yaptım oldu dönemi sona ermiştir, tüketiciler daha iyi hizmeti daha iyi fiyata sağlayan işletmeleri tercih etme hakkına sahiptir. Yıllık tüketimi 25000 KW’ı geçen işletmeler, -bu ayda ortalama 750 TL gibi bir rakama tekamül etmektedir. Tedarikçisini kendisi seçebilecektir. Bu yüzbin KW idi önceden, sonra otuzbin sonra da yirmibeşbine düşürüldü. Öyle sanıyorum ki bir süre sonrada bu sınır tamamen ortadan kalkacak ve herkes kendi tedarikçisini kendisi seçebilecektir. Şimdilik aylık 750 TL’yi aşanlara bu indirimi uyguluyoruz ve tüm işletmeleri görüşmeye bekliyoruz. Kapımız her zaman olduğu gibi herkese açık,  insanların sorunlarını çözmek ve daha iyi hizmet etmek için, müşteri memnuniyet için buradayız” dedi.
 
Konunun ayrıntılarını öğrenmek isteyen herkesin gelip UEDAŞ İl Müdürlüğü’nden bilgi alabileceğini belirten UEDAŞ yetkilisi Ümit Coşkun, “Çanakkale’ye sadece elektrik dağıtım hizmeti vermenin ötesinde hedeflerimiz var, sosyal sorumluluk projelerimiz yolda” dedi.
Paylaş