"Elektrik insan hakkıdır"

931
CHP İl Örgütü tarafında elektrik faturaları başta olmak üzere gelen zamlar ve hayat pahalılığına karşı Cuma Pazarı`nda bildiri dağıtıldı. CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ve Yönetim Kurulu üyeleri ile CHP`li üyelerim katılım gösterdiği bildiri dağıtımında zamlara karşı basın açıklaması yapıldı. CHP İl Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Çay yaptığı açıklamada, hayat pahalılığı ile halkın gittikçe daha fazla yoksullaştığı belirtildi. Vatandaşın fahiş zamların, hayat pahalılığının altında ezildiğini belirten Çay, "AKP iktidarı tarife oyunlarıyla kendi yaptığı zamların üstünü örtmeye çalışıyor" dedi. Çay açıklamasında; "İktidarımızda ekonomik buhrana da enerji buhranına da tümüyle son verecek tüm adımları atacağız. Bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız" dedi. 
 
Çay yaptığı açıklamada; "Yaşadığımız üzere Saray İktidarı zam yapmaya doymuyor. Ülkemiz ekonomik buhran ile yangın yerine dönmüşken, yangının kundakçıları vatandaşlarımıza bir de enerji buhranı yaşatıyor. Hayat pahalılığı ile halkımız yoksullaştırılıyor. Vatandaşlarımızın cebindeki son kuruşlarını elektrik ve doğalgaz zamları ile çalıyorlar. Vatandaşlarımızın pazar fileleri boş, tencereleri boş, cüzdanları boş! Saray İktidarı elektrikte ilk kademeye yüzde 52 zam, bir üst kademeye yüzde 127 zam yaparak kademeli zulüm" uygulamasını hayata geçirdi. Üstüne basa basa söylüyoruz. Dar gelirlilere destek olacağını söyledikleri ilk kademeye bile yüzde 52 zam yaparak Cumhuriyet tarihinin en büyük soygununu yapıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi olarak "Kademeli tarife, Kademeli zulüm" uygulamasına son vereceğiz. Bizler "Kademeli tarife, sosyal tarife" olmalıdır diye bas bas bağırmaya devam edeceğiz. Vatandaş fahiş zamların, hayat pahalılığının altında eziliyor. AKP iktidarı tarife oyunlarıyla kendi yaptığı zamların üstünü örtmeye çalışıyor" dedi. 
ÇÇay açıklamasının devamında; "İki gün önce Akit TV`de yayınlanan "Gece Ajansı" programında kendisini Yeliz lakabıyla tanıdığımız AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı milletin aklıyla dalga geçip gülerek "Bu zamların oluşmasında bizim bir dahilimiz yok. En büyük dahil Cumhuriyet Halk Partisidir" diyor. Biz de diyoruz ki "Sen istifa et, asgari ücretle üç çocuk doyurup, okutan, evi yöneten bir anne bu memleketi de senden daha iyi yönetir." Sarayda yaşayanlar, barakada yaşam mücadelesi verenlere, kıtlık çekenlere tasarruf dersi veriyor. Bebekli annelerimiz beslenemediği için sütü kesildi. Çocuklarımız beslenemediği için bodur olma riskiyle karşı karşıya. Halk ekmek kuyruğunda bekleyen vatandaşımız kirpiğinin donduğunu söylüyor. Rahmetli olan bir vatandaşımızın ölüm belgesinde donarak öldüğü yazıyor" ifadelerini kullandı. 
 
"Cumhuriyet Halk Partisi olarak bir kez daha söylüyoruz" ifadelerini kullanan Çay, taleplerini; "Elektrik insan hakkıdır, ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücret olmalıdır." Hayata geçirilmesi gereken acil uygulamaları bir kez daha tekrarlıyoruz: Kara Kış Fonu derhal kurulmalı, dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır. Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV`nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Aralık 2021- Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127`ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir" şeklinde sıraladı. 
Çay açıklamasında son olarak; "Halkımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. İktidarımızda ekonomik buhrana da enerji buhranına da tümüyle son verecek tüm adımları atacağız. Bu zor günleri hep birlikte geride bırakacağız. Aydınlık günleri hep birlikte kuracağız" dedi. (Eren Aşnaz)
Paylaş