Elazığ'da canımız yandı...

1163

 24 Ocak Cuma akşamı saat 20.55’te meydana gelen Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem ülkeyi yasa boğdu.  Deprem sonrası ölü sayısının 41’e yükseldiği belirtildi. Enkaz altında kalan 45 kişi sağ kurtarılırken, 1607 kişi yaralandığı açıklandı. AFAD, 1607 vatandaştan 1516’sının taburcu edildiğini, 91 kişinin hastanede tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Depremin ardında Türkiye Elazığ’ın yaralarını sarmak için seferber oldu. Birçok kurum ve STK yardıma giderken, yine kampanyalarla depremin yaralarını sarmak için seferber olundu.  Çanakkaleli siyasilerde depremin ardından açıklamalarda bulundular. Siyasiler verdikleri mesajlarında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediler.  Çanakkale Valiliği tarafından AFAD tarafından yapılan açıklama yayınlandı. Açıklamada; “Aziz Milletimize;  Elazığ ve Malatya’yı etkileyen deprem sonrası vatandaşlarımızın depremzedelere yardım ulaştırmak amacıyla yoğun ilgi ve talepleri bulunmaktadır. Cumhurbaşkanlığımız tarafından vatandaşlarımızın yapacağı yardımların AFAD Başkanlığınca koordine edilmesi uygun görüldüğünden nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız için gerekli SMS ve hesap numaraları valiliğimiz internet sitesinde bulunmaktadır” denildi

 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan deprem sonrası yaptığı bilgilendirme paylaşımında; “Elazığ`da meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrası Çanakkale Belediyesi olarak Çanakkale Afet ve Koordinasyon Merkezi ile işbirliği içerisinde olunup, yaşanan felakete ihtiyaçlar doğrultusunda destek sunulacaktır. Afet bölgesine ihtiyaçlar doğrultusunda olmayan ve planlanmadan yapılan yardımların yeni iş yükü oluşturacağı bilinciyle yapılacak yardımlar için yetkili kurumlarla işbirliğinde olunması önemlidir. Geçmiş olsun Elazığ” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, depremin ardından iktidara eleştirilerde bulundu. Erkek; “Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Acımız büyük… Milletimiz gerektiği her zaman dayanışma içinde olur, acıları paylaşır, yaraları sarar.. Ancak siz hükümet olarak doğru bir imtihan vermediniz, gerekli tedbirleri almadınız! Milletin deprem için ödediği vergileri doğru kullanmadınız. Sorumlusunuz!” mesajın paylaştı.
 
AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, mesajında; “Elazığ merkezli  depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara şifalar diliyoruz. Depremin yüreklerimizi sarstığı bu gecede daha fazla can kaybının olmaması en büyük temennimiz. Başta TLF kullanımı olmak üzere tüm uyarılara dikkat! Geçmiş olsun Türkiye” dedi. 
 
CHP Milletvekili Özgür Ceylan; “Elazığ`da 6.8 büyüklüğünde #deprem meydana geldiğini ve Elazığ ve Malatya`da ikişer vatandaşımızın hayatını kaybettiğini üzüntü ile öğrendik. Dilerim ilerleyen saatlerde can kaybı artmaz. Hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. 
(Zeynep Kocaman)
Paylaş