havadurum

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş. Halka Arzına Hazırlanıyor!

Ekos Enerji Halka arzın 2023 yılının ikinci yarısında tamamlanması planlanıyor. Peki Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş. halka arzına nasıl katılabilirsiniz, hangi bankalar aracılık edecek, kaç lot verilecek? İşte Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş. halka arzı hakkında merak edilenler…

1407

Elektrik dağıtım, trafo, enerji depolama, e-house ve elektrikli araç şarj istasyonu alanlarında faaliyet gösteren Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş., halka arz sürecini başlattı. Şirket, 60 milyon adet payını Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da satışa sunacak. Halka arzın 2023 yılının ikinci yarısında tamamlanması planlanıyor. Peki Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş. halka arzı nasıl olacak, hangi bankalar aracılık edecek, kaç lot verilecek? İşte Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş. halka arzı hakkında bilmeniz gerekenler…

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş. kimdir, ne iş yapar?

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş., 2010 yılında kurulan bir şirkettir. Şirket, elektrik dağıtım, trafo, enerji depolama, e-house ve elektrikli araç şarj istasyonu alanlarında faaliyet göstermektedir. Şirket, Türkiye’nin önde gelen elektrik dağıtım şirketlerine, sanayi kuruluşlarına, kamu kurumlarına ve özel sektöre hizmet vermektedir. Şirket, aynı zamanda yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmakta ve güneş enerjisi santralleri (GES) ve rüzgar enerjisi santralleri (RES) kurmaktadır. Şirket, 2021 yılında 537,3 milyon TL hasılat, 181,2 milyon TL brüt kar elde etmiştir.

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş. halka arzı nasıl olacak?

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) sunduğu taslak izahname ile halka arz sürecini başlattı. Şirket, 60 milyon adet payını Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da satışa sunacak. Halka arzın 2023 yılının ikinci yarısında tamamlanması planlanıyor. Halka arzın dağıtım yöntemi eşit dağıtım olacak. Halka arzın liderliğini Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. yapacak. Halka arzın fiyatı ve aralığı henüz belirlenmedi. Halka arz sonrası şirketin halka açıklık oranı %21,43 olacak.

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş. halka arzından elde edilecek gelir ne yapılacak?

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş., halka arzdan elde edilecek geliri şu şekilde kullanmayı planlıyor:

%15-25 arası kapasite ve verimlilik artışı yatırımları.

%5-10 arası trafo fabrikası tamamlanması ve ilave üretim hattı yatırımı.

%25-30 arası enerji depolama ve e-house üretim tesisi ve yeni ürün yatırımları.

%4-6 arası elektrikli araç şarj istasyonu hizmeti yatırımı.

%25-30 arası işletme sermayesi.

%4-6 arası ihracat potansiyelinin yükseltilmesi.

%5-10 arası GES, RES, yenilenebilir enerji santralleri yatırımı.

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş. halka arzına nasıl katılabilirim?

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş. halka arzına katılmak için Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. aracılığıyla talep toplama işlemi yapmanız gerekiyor. Talep toplama işlemi için henüz bir tarih belirlenmedi. Halka arzın tarihi, fiyatı ve aralığı belli olduğunda Deniz Yatırım’ın web sitesinden4 veya mobil uygulamasından5 başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaparken T.C. kimlik numaranızı, yatırım hesap numaranızı, talep ettiğiniz lot sayısını ve ödeme yönteminizi belirtmeniz gerekiyor. Başvurunuz onaylandıktan sonra halka arzın gerçekleşeceği tarihte paylarınız yatırım hesabınıza aktarılacak. Halka arz sonrası paylarınızı Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da alıp satabilirsiniz. (Haber Merkezi)

Paylaş