havadurum

Ekos Teknoloji Katılım Endeksine Uygun mu? Halka Arzında Kaç Lot Verecek ve Talep Toplama Tarihleri?

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş., elektrik altyapısı alanlarında üretim ve satış faaliyetleri yürüten Türkiye merkezli lider bir teknoloji ve hizmet sağlayıcısıdır. Şirket, 15-16 Kasım 2023 tarihlerinde halka arz edilecek. Peki, Ekos Teknoloji halka arz katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir, hangi bankalarda var? İşte detaylar…

2962

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş., 15-16 Kasım 2023 tarihlerinde halka arz edilecek. Şirket, katılım endeksine uygun olarak işlem görecek. Halka arz fiyatı 12,77 TL, iskontosu %20 olarak belirlendi. Şirket, halka arzdan elde edeceği geliri, çeşitli yatırımlarda kullanacak. Şirket, elektrik altyapısı alanlarında üretim ve satış faaliyetleri yürüten Türkiye merkezli lider bir teknoloji ve hizmet sağlayıcısıdır.

Ekos Teknoloji Halka Arz Fiyatı ve İskontosu

Ekos Teknoloji, halka arz süreciyle sermayesini 60.000.000 TL yükselterek, 280.000.000 TL’ye çıkaracak. Şirketin 1 TL nominal değerli payları 12,77 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak. Halka arz iskontosu ise %20 olarak belirlendi. Halka açıklık oranı ise %21,43 olacak. Halka arz büyüklüğü ise 766.200.000 TL olarak hesaplandı.

Ekos Teknoloji Halka Arz Katılım Endeksine Uygun Mu?

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş., halka arzında katılım endeksine uygun olarak işlem görecek. Bu, yatırımcıların T1 ve T2 bakiyelerini kullanabilecekleri anlamına geliyor. Dağıtım yöntemi ise tamamen eşit dağıtım olarak belirlendi. Buna göre, halka arzda dağıtılacak pay miktarı olası katılım sayısına göre değişecek. İşte, olası katılım sayılarına göre düşecek lot sayıları:

2.1 Milyon katılım ~ 29 Lot (370 TL).
2.5 Milyon katılım ~ 24 Lot (306 TL).
2.9 Milyon katılım ~ 21 Lot (268 TL).
3.3 Milyon katılım ~ 19 Lot (242 TL).
3.7 Milyon katılım ~ 17 Lot (217 TL).
4.1 Milyon katılım ~ 15 Lot (191 TL).
4.5 Milyon katılım ~ 14 Lot (178 TL).
4.9 Milyon katılım ~ 13 Lot (166 TL).

Ekos Teknoloji Halka Arz Talep Toplama Tarihleri ve Bankalar

Ekos Teknoloji halka arz talep toplama tarihleri 15-16 Kasım 2023 olarak açıklandı. Talep toplama saatleri ise 10.30-13.00 arası olarak belirlendi. Halka arza katılmak isteyen yatırımcılar, Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, TEB, QNB Finansbank, Denizbank, Kuveyt Türk, Burgan Bank ve diğer tüm bankalar ile aracı kurumlar üzerinden talep girişi yapabilecekler.

Ekos Teknoloji Halka Arz Borsa Kodu ve İşlem Tarihi

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş., halka arz sonrasında Borsa İstanbul’da EKOS koduyla işlem görmeye başlayacak. Şirketin borsada işlem görmeye başlayacağı tarih ise 21 Kasım 2023 olarak belirlendi. Şirket, 30 gün fiyat istikrarı planladığını da duyurdu. Ayrıca, şirket ve ortakları, 1 yıl boyunca bedelli/bedelsiz sermaye artırımı ve pay satışı yapmayacaklarını taahhüt ettiler.

Ekos Teknoloji Halka Arz Fon Kullanım Yerleri

Ekos Teknoloji, halka arzdan elde edeceği geliri, şirketin büyümesi ve gelişmesi için çeşitli yatırımlarda kullanacak. Şirketin fon kullanım yerleri şöyle:

  • Balıkesir’de bulunan mevcut tesislerde, kapasite ve verimlilik artışı yatırımları: %15-25
  • Trafo fabrikası yatırımının tamamlanması ve ilave üretim hattı yatırımı: %5-10
  • Enerji depolama ve e-house üretim tesisi ve yeni ürün yatırımları: %25-30
  • Elektrikli araç şarj istasyonu hizmeti yatırımları: %4-6
  • İşletme sermayesinin güçlendirilmesi: %25-30
  • İhracat potansiyelinin yükseltilmesi: %4-6
  • Enerji üretimi ve/veya depolamasına ilişkin GES, RES veya diğer yenilenebilir enerji santrali yatırımları: %5-10

Ekos Teknoloji Ne İş Yapar?

Ekos Teknoloji ve Elektrik A.Ş., elektrik altyapısı alanlarında üretim ve satış faaliyetleri yürüten Türkiye merkezli lider bir teknoloji ve hizmet sağlayıcısıdır. Şirketin kökleri, elektrik şebekeleri ve trafo merkezlerinin yapımında ekipman toptancısı ve saygın bir EPC olarak faaliyetlerine başladığı 80’li yılların başına kadar uzanmaktadır. Şirket, kendi teknolojisini geliştirerek, Orta ve Alçak Gerilim Şalt Panoları, paket trafo merkezleri, Orta Gerilim Şalt Cihazları, dijital koruma röleleri gibi ürünler üretmektedir. Şirketin ürünleri, elektrik enerjisinin tüketiciye iletildiği, arz ve güvenilirliğin sağlanması için kontrol edildiği her tesisin temel yapı taşını oluşturmaktadır. (Saim Tunçman)

Paylaş