Ekim "Projelerimizle, halkımızın karşısına dimdik çıkacağız"

1044

 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesi, siyasi partiler adaylarını belirlemeye devam ediyor. İlçelerde çoğu Belediye Başkan adayını belirleyen İyi Parti, Lapseki’de yoluna, Gani Mehmet Ekim ile devam etme kararı aldı. Lapseki Belediye Başkan adayı Ekim’in adaylığı, İyi Parti İl Binasında düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıya, İyi Parti Genel İdareler Kurulu (GİK) Üyesi Rıdvan Uz, İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar ile Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Gani Mehmet Ekim, 1994-1999 ve 2009-2014 dönemlerinde Lapseki’de Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Basın toplantısında konuşma yapan İl Başkanı Yıldızlar, İyi Parti’nin yerel seçimler öncesi, çalışmalarını hızla devam ettirdiğini söyledi. Çanakkale’de İyi Partiye olan ilginin, güvenin her geçen gün artarak devam ettiğini söyleyen Yıldızlar; “İyi Parti, kuruluş aşamasından itibaren çok zor dönemler geçirmiştir. Hiçbir siyasi partinin karşılaşmadığı yasaklarla, haksızlıklarla ve hukuksuz uygulamalarla, mücadele etmek zorunda kalmış ve bu mücadeleden zaferle çıkmıştır. Bizler de bu sorumluluğun bilincinde olarak, partimize olan bu ilgi ve güveni boşa çıkarmamak adına çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz” dedi. İyi Parti GİK üyesi Rıdvan Uz, iyilik meşalesinin Çanakkale`de yakıldığını, karanlık salonlardan aydınlık salonlara çıkıldığını söyledi. Lapseki Belediye Başkan adayı Ekim ise; “Lapseki ilçemize büyük bir destek alarak yeniden aday oldum. Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız” dedi. 

 
“İyi ve cesur insanlar olarak, asla yanılmadık”
İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar; “Ülkemiz için artık bir dönüm noktasına gelindi. Milletimizin içinde bulunduğu bu buhranlı kriz ortamından kurtulabilmek adına, bir umut olarak gördüğümüz 31 Mart 2019 yerel seçimleri için Çanakkale İyi Parti İl Teşkilatı olarak çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz. Ülkemiz genelinde olduğu gibi, Çanakkale’de de İyi Partiye olan ilgi, güven her geçen gün artarak devam etmektedir. Bizler de bu sorumluluğun bilincinde olarak, partimize olan bu ilgi ve güveni boşa çıkarmamak adına çalışmalarımızı hızla devam etmekteyiz. İyi Parti, kuruluş aşamasından itibaren çok zor dönemler geçirmiştir. Hiçbir siyasi partinin karşılaşmadığı yasaklarla, haksızlıklarla ve hukuksuz uygulamalarla, mücadele etmek zorunda kalmış ve bu mücadeleden zaferle çıkmıştır. Tüm bu olumsuzluklara rağmen biz, iyi ve cesur insanlar olarak, asla yanılmadık. Genel Başkanımızın ‘Medeniyet ruhunun taşlarını, sadece cesurlar döşer’ sözünden aldığımız cesaretle, milletimize hizmet yolunda yılmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 
 
“İyilik meşalesini Çanakkale`de yaktık”
İyi Parti GİK üyesi Rıdvan Uz, aydınlık bir gelecek sunmak için yürüdüklerini söyleyerek; “Lapseki teşkilatını, tebrik ediyorum. Çok özverili çalışan bir ilçe başkanımız var. Eski yeni bütün ağabeylerimizi, arkadaşlarımızı birlikte görmek, beni çok mutlu etti. Hem yeni kardeşlerimizle, hem büyüklerimizle, iyi belediyecilikle Çanakkale`nin tamamında bir kazanım elde edeceğimizi düşünüyoruz. Bu vesile ile Lapsekili partililerimize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz. Çünkü biz, bu iyilik meşalesini Çanakkale`de yaktık. Artık karanlık salonlardan aydınlık salonlardayız. Milletimize aydınlık bir gelecek sunmak için yürüyoruz” dedi.
 
“Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız”
İyi Parti Lapseki Belediye Başkan adayı Gani Mehmet Ekim; “Ben ilk günkü gibi heyecanlıyım. 1994 yılından beri aktif siyasetin içerisindeyim. 1994-1999 ve 2009-2014 dönemlerinde büyük bir zevkle belediye başkanlığı görevini yaptığım Lapseki ilçemize büyük bir destek alarak yeniden aday oldum. Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız. 8 Aralık 2018 tarihinde adaylığımın kesinleşmesinden itibaren, ilçe teşkilatımızın kararıyla ve arkadaşlarımla beraber Lapseki`de hiç ara vermeden çalışıyoruz. Bunun sonucunda çok olumlu tepkiler almaya başladık. Tabii bunu, bütün arkadaşlarımla beraber, mutlu olarak gözlemliyoruz. Yakın zamanda Belediye Meclis Üyelerimizi belirleyeceğiz. Onlarla beraber yine ilçe yönetimimiz, üyelerimiz ve bizlere gönül veren arkadaşlarımızla, önümüzdeki 5 yıl içerisinde halkımız bize görev verdiği takdirde yapacağımız hizmetleri projelendirip halkımızın karşısına dimdik çıkacağız. Lapseki’mize heyecanla geliyoruz, yeni projelerle dönüyoruz. Öncelikli projelerimiz, eğitime her türlü desteğin verilmesi, gençlerimize sportif destek verilmesi, engelli vatandaşlarımızı toplumla buluşturmak, ev kadınlarımıza aile bütçesine katkı projelerimizi yapmak. Bunun yanında yenilenebilir enerji kaynakları projeleri yapmak ve Lapseki’mize bir gelir olarak aktarmak” ifadelerini kullandı.
(Baykal Sağlam)
Paylaş