havadurum

Eğlencenin canı cehenneme!

Daha Soma`nın yarası kabuk bağlamamışken, Soma`da ve Şırnak`te meydana gelen maden facialarının acısını yüreklerdeyken dün Karaman`ın Ermenek ilçesinden gelen haber yine tüm ülkeyi acıya boğdu. Ermenek`teki kömür madeninde yaşanan su baskınında 18 işçinin maden içinde mahsur kaldığı, su seviyesinin ise işçilerin bulunduğu yerin çok üzerinde olduğu öğrenildi. Türkiye, iki gündür 18 işçinin akıbetini öğrenebilmek için Ermenek`i yakından takip ediyor.

602
Karaman’ın Ermenek İlçesi`nde Has Şekerler Madencilik şirketine ait kömür ocağındaki su baskınında mahsur kalan 18 işçiye, yaklaşık iki gündür ulaşılamıyor. İşçileri madenin içinden çıkarmada yaşanan zafiyet, “ülkemizde işçi olmanın bedelini” bir kez daha gözler önüne seriyor. Başta aileleri ve işçi arkadaşları olmak üzere, tüm Türkiye, 18 işçinin madenin içinden sağ çıkmalarını umut ediyor.
 
Tüm Türkiye`yi derinden etkileyen maden faciası ile ilgili olarak Çanakkale, yine kendinden beklenecek bir tavır sergiledi. Türkiye`nin birçok yerinde olduğu gibi Çanakkale`de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni ile düzenlenecek etkinlikler iptal edildi. Çanakkale Valiliği`nden yapılan açıklamada 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu`nun iptal edildiği bildirilirken, Çanakkale Belediyesi de fener alayı, havai fişek gösterisi ve Nilüfer konserini iptal etti.
 
Tüm Türkiye eğlenceyi kesti ama, ülkemizde işçi olmanın bedelinin `ölüm` olduğu gerçeği bir türlü değişmiyor. Günde ortalama 5 işçinin öldüğü Türkiye`de 2014 `istatistikleri`ne ise maden faciaları damgayı vurdu. Ülkemizde işçi olmak, istatistiklerce açıklanan ölüm oranları ve sayılarının ötesinde hangi anlam taşıyor? Şimdi hangi düzenleme, yen Soma`ları, yeni Şırnak`ları ve Ermenek`leri engelleyecek? Hani Soma sondu?
Paylaş