Eğitimcilere büyük iş düşüyor..

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde okullarda törenlerin sönük geçmesi noktasında Atatürk’ün son yıllarda sistematik bir şekilde toplumdaki etkisinin azaltılmasına karşı Eğitim-Sen Çanakkale Başkanı Telat Koç, eğitimcilere büyük görev düştüğünü söyledi.

460
Türkiye’de gösteri yapan aşırı sağ görüşlü bazı Sivil Toplum kuruluşlarının ellerinde pankartlarla 10 Kasım törenlerinin kaldırılmasını isteyen yürüyüşler yapması ve törenleri puta tapınma olarak değerlendirmesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenlerinde okullarda törenlerin az katılım ile gerçekleşmesi Atatürk’ün son yıllarda sistematik bir şekilde toplumdaki etkisinin azaltılmaya çalışılması karşısında eğitimcilere büyük görev düştüğünü söyleyen Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, Atatürk’ün hayatın her alanında anlaşılmasını sağlayarak toplumda aydınlanmanın gerçekleşeceğini kaydetti.
 
Koç; “10 Kasım’dan hareketle değerlendirilmesi gereken Atatürk’ün anlaşılması ve toplumun aydınlatılması noktasında eğitimcilere büyük iş düştüğüdür. Atatürk’ü anmak ve anlamak, yaşamın her alanında Atatürk’ün yaşatılması ile olur. Aydınlanmanın Türkiye’ye taşınması için önemli olan eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasıdır. Eğitimcilere düşen öğrencilerin kendini ifade etmesine, geliştirmesine ve potansiyellerini gerçekleştirmesine olanak sağlamaktır. Bunun için eğitimciler kendi özgüvenlerini açığa çıkaran ve gerçek birey olmasına olanak tanınan, düşünen, üreten ve sorgulayan öğrencilerden oluşan demokratik ortamı oluşturmalıdır. Bunun yanında toplumda okuma sürecini de geliştirmek ve öğrencilere tek bir kalıp değil, geniş bir yelpazede sunum yaparak, öğrencinin kendi düşüncesinin oluşmasına ortam sağlamak önemlidir. Böyle olursa gerçek anlamda aydınlanmayı sağlamak ve öğrencinin hayatın her alanında Atatürk’ü anlaması mümkün olacaktır. Öğrenciyi susturan, ezen eğitim anlayışı yerine farklılıklara ve zenginliklere açık eğitim anlayışı yerleşmelidir. Bilim sürecinde eğitim alan öğrenciler de böylelikle emek veren eğitimcileri daha çok sahiplenecektir” dedi.
Paylaş