havadurum

Eğitim-İş Tandoğan’dan haykırdı: “AKP hükümetine ders verdik”

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Çanakkale Şubesi üyeleri, ‘Mesleğimiz Onurumuzdur’ sloganıyla Ankara’da gerçekleştirilen eyleme katılarak haklarına sahip çıktı. Çanakkale’den 87 kişi ile birlikte mitinge katıldıklarını belirten Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir; “Mitingde AKP hükümetine alması gereken dersleri verdiğimizi düşünüyoruz” dedi.

1022
Eğitim-İş binlerce üyesiyle birlikte Tandoğan’dan MEB’e yürüdü. Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen eylemde; öğretmeni itibarsızlaştırmaya, öğretmene şiddete, maaş ve ek ders kayıplarına, norm kadro sorunlarına, alan değişikliği sorunlarına, alo 147 hattına, atanmayan öğretmenler sorununa, eğitimde gerici yapılanmaya, YÖK kanun taslağına, hizmetli ve memur sorunlarına, şubat dönemi özür durumu ataması yapılmamasına, özelleştirme ve yerelleştirme politikalarına ve kariyer basamaklarına hayır diyerek AKP hükümetine tepki gösterdiklerini belirten Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir; “Türkiye’nin dört bir yanından tüm şubelerden katılımlarla basının verilerine göre yaklaşık 15 bin katılımcıyla büyük mitingimizi gerçekleştirdik. Tandoğan’da AKP hükümetinin Milli Eğitim politikalarının dibe vurduğunu tüm halkımıza gösterdik. Bu mitinge gitmeden önce duymayan kulaklara duyurmak, görmeyen gözlere ise göstermek amacıyla gittiğimizi belirtmiştik. Hava sıcaklığının eksilerde olduğu Ankara’da hiç durmayan yağmur sonrasında bir ara kar altında 15 bin yurtsever eğitimci ve eğitim destekçileriyle birlikte büyük mitingimizi gerçekleştirdik. AKP hükümeti bizleri dikkate almak zorundadır. Çünkü eğitimin tarafları oradaydı. Eğitimin tarafı olan Eğitim-İş Sendikası oradaydı. Bu mitingde bize halkımızın da desteği vardı. Diğer sivil toplum kuruluşları destek oldu. Mitingin çok etkili olduğunu düşünüyoruz” dedi.
 
Çanakkale mitinge damgasını vurdu
Çanakkale’de farklı eylemsellikleriyle dikkat çeken Eğitim-İş Çanakkale Şubesi üyeleri, Ankara Tandoğan mitinginde gerçekleştirdiği ilginç eylemiyle de tüm dikkatleri üzerine topladı. Son derece etkili olan mitingde AKP hükümetine alması gereken dersleri verdiklerini ifade eden Bozdemir; “Eğitim-İş Çanakkale Şubesi eylemlerini farklılaştırarak kamuoyunda yer buluyordu. AKP hükümeti her gün yeni bir uygulamayla karşımıza geldi. Özellikle bizim ucube yasa olarak tanımladığımız 4+4+4 yasası, biz öğretmenleri sudan çıkmış balığa çevirmiştir dedik. Mitingde Eğitim-İş Çanakkale Şubesi olarak paletimiz, şnorkelimiz ve gözlüğümüzle alanda yer aldık. Tüm basın ve kamuoyu bizi izledi. Sendikal mücadeleler sonunda kazanılmış olan haklarımız bir bir elimizden alınmaktadır. Öğretmenlerin ek ders ve maaş gasplarını, Şubat ayında özür durumu atamalarının yapılmamasını da protesto ederek AKP hükümetine alması gereken dersleri verdiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonrada Birleşik Kamu İş’e bağlı Eğitim-İş’in ne sol yanı tartışılır ne de emek mücadelesinde nerede olduğu tartışılır. Bunu tüm Türkiye görmüştür” diye konuştu.
Paylaş