havadurum

Eğitim Fakültesi Dekanı istifa etti(rildi) mi?

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığına yeni atanan Prof. Dr. Kemal Yüce’nin “istifa etti” iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

2083
Dekan Vekilliği görevini yapmakta olan Prof Dr. Ramazan Gülendam’ın dekan olarak atanması beklenir iken, Prof. Dr. Kemal Yüce’nin atanması özellik ile Rektörlük bünyesinde şaşkınlık yaratmış idi.
Rektörlük tarafından YÖK’e bildirilen listede birinci sırada Prof Dr. Ramazan Gülendam’ın bildirilmesine rağmen, ikinci sıradaki Prof. Dr. Kemal Yüce’nin atanması Rektör Sedat Laçiner ile YÖK Başkanı ve Üyeleri arasında uyumsuzluk noktasında bazı yorumlara da yol açtı. Ayrıca Ramazan Gülendam’ın yardımcı doçentlik döneminde yaşadığı bazı uygunsuz olayların da böylesi bir gelişmede rol oynadığı yorumları yapıldı. Prof. Dr. Kemal Yüce’nin atanmasını kabul edemeyen kesimler tarafından yapılan baskılar ile istifa ettirildiği konusu da iddialar arasında. Üstelik Prof. Dr. Kemal Yüce, Rektör Laçiner göreve geldikten sonra Üniversite Yönetim Kurulu`na alınan bir isim.
 
Görev süresi en kısa dekan mı olacak?
YÖK tarafından Eğitim Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Kemal Yüce’nin istifa etti(rildi)ği noktasındaki iddialar sonrasında Prof. Dr. Kemal Yüce; görevini teslim alamayan dekan olarak tarihe geçecek. Dekan Vekilliği görevini sürdüren Prof Dr. Ramazan Gülendam’ın Yardımcı Doçentlik dönemindeki olumsuzlukları sonrasında özel olarak bu göreve atanması konusundaki görüşler sonrasında dikkatler 2004 yılındaki Gülendam hakkındaki iddialara çevrildi. Bu konudaki iddialara http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2005/03/13/613042.asp adresinden ulaşabilirsiniz.
 
Dekan Vekili Prof. Dr. Ramazan Gülendam’ın o dönem yaptığı; “Sebep benim ideolojik düşüncem, milliyetçi muhafazakar olmam” şeklindeki siyasi yaklaşımı yaşanılanlar konusunda "siyasi tezgahlar yeniden mi sahnede?" sorularını gündeme getirdi.
Paylaş