Ege Maden İhracatçıları Birliği'nden AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması'na Ara

Ege Maden İhracatçıları Birliği, "Taşa Sanat Kat" mottosuyla 2019 yılından bu yana düzenlediği AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması'na 2024 yılı için ara verdi.

608

Ege Maden İhracatçıları Birliği, 2019 yılından bu yana "Taşa Sanat Kat" mottosuyla düzenlediği AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması'na 2024 yılında mola vereceğini duyurdu. Doğal taş sektöründe mimarlar, tasarımcılar ve ihracatçılar arasında güçlü bir tasarım ekosistemi oluşturmak ve katma değerli ihracatı artırmak amacıyla düzenlenen bu prestijli yarışma, global ekonomik daralma ve ülkemizdeki tasarruf tedbirleri nedeniyle bu yıl yapılmayacak.

Ekonomik Zorluklar ve Tasarruf Tedbirleri Etkili Oldu

AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması’nın mola kararında, global ekonomide yaşanan daralma temel belirleyici olurken, ülkemizdeki tasarruf tedbirlerine uyum ihtiyacı da etkili oldu. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, yarışmanın düzenlenmemesinin ardındaki ekonomik sebepleri ve sektördeki bütçe yetersizliklerini vurguladı.

Doğal Taş Gala Gecesi ve İhracat Şampiyonları Ödülleri

Alimoğlu, AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması’nın ödül töreni ile ihracat şampiyonları ödül törenini “Doğal Taş Gala Gecesi” adıyla bir arada düzenlediklerini belirtti. Bu organizasyonla en fazla ihracat yapan birlik üyelerinin ödüllerini aldığını ve taşa sanat katan projelerin sponsorlar aracılığıyla üretilip sergilendiğini paylaştı. Ayrıca Türkiye’nin en değerli mimarlarının her yıl gönüllü olarak jüri üyesi olarak destek verdiğini ve yarışmada dereceye giren mimarların ödüllerini antik kentlerde aldığını belirtti.

Laodikya Antik Kenti'nde Planlanan Etkinlik İptal Edildi

AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması’nı her yıl farklı bir antik kentte düzenleme amacıyla yola çıktıklarını vurgulayan Alimoğlu, 2024 yılı için Denizli’de bulunan Laodikya Antik Kenti’nde düzenlemek için gerekli izinleri aldıklarını, ancak bütçenin yetersiz kalmasının 2024 yılında yarışmayı düzenlemelerine olanak sunmadığını dile getirdi.

Tasarım İklimine Büyük Katkı Sağladı

Alimoğlu, yarışmanın gerçekleştirildiği dört yıl boyunca doğal taş sektöründe tasarım ikliminin yerleşmesine büyük katkılar sağladığını ifade etti. Türk doğal taş sektöründe yıllık 2 milyar dolar ihracat hacmine ulaşıldığını ve işlenmiş ürün ihracatının yüzde 70’e yaklaştığını belirtti. Ayrıca, Ege Maden İhracatçıları Birliği'nde işlenmiş doğal taş ihracatının toplam doğal taş ihracatının yüzde 80’ine ulaştığını söyledi. Dünya'nın pek çok prestijli projesinde Türk doğal taşlarının tercih edildiğini ve tasarımcılar ile mimarlarla bir araya gelmeye devam edeceklerini ekledi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş