Ege’den Özacar’a tepki

AKP Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege, Gelibolu Belediyesi’nde imar konusunda sıkıntı yaşandığını iddia etti.

606
Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’a tepki gösteren AKP Gelibolu İlçe Başkanı İsmail Ege açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
“Belediye meclisince daha önce mahkeme kararıyla mevcut imar planına aykırı bulunarak durdurulan Belediye başkanı Musatafa Özacar’a ait inşaatın, imar planında değişiklik yapılarak “yani kılıfına uydurularak” aklanması henüz tartışılırken, Belediyenin bir başka imar planı düzenlemesi dikkatlerimizden kaçmadı. Belediye meclisinin aldığı tartışılması gereken imar kararlarından biriside, Hamzakoy’da Kumsal restaurant karşısında yapılacak inşaat için 3 kat imar izni verilmesi. Bölgede 2 kat imar izni olmasına karşın İster turizmi desteklemek deyin ister girişimciyi teşvik etmek, adı ne olursa olsun böyle bir düzenleme akıllara başka soruları da getiriyor satış gerçekleşmeden önce eski sahibi tarafında üç kat imar için istekte bulunuluyor o zaman turizm ve girişimcilik söz konusu olmaksızın reddediliyorsa ve bu gün bir Belediye meclis üyesinin akrabası tarafından alındıktan sonra kalkıp aynı yer için üç kat imar izni onaylanıyorsa, bunun altında Turizm ve girişimcilik düşkünlüğünden başka şeyler yattığını düşünür insanlar ve haksız da sayılmazlar.
 
Son günlerde İmar planlarıyla çok fazla oynamaya başlayan belediyenin, imar hususunda sadece belediye başkanın inşaatlarını düze çıkarmak değil başka başka bir takım hesaplarında peşinde olduğu gün gibi aşikardır. İlçemiz turizminin gelişmesi için atılacak her türlü adımı desteklemek temel prensibimizdir ancak söz konusu olayda; daha önceki sahibinin talep ettiği üç kat imar olayını reddeden belediyenin ,satış sonrası ve yer bir belediye meclis üyesinin akrabası tarafından alındıktan sonra üç kat imar iznini onaylaması,bizlere turizme dönük bir çabadan çok işin içinde başka bir iş olduğu izlenimini uyandırdı.”Nefes alan bir Gelibolu” istedikleri için talep edilen üç kat imar planını reddeden belediyenin, söz konusu yer belediye meclis üyelerinden birinin bir akrabası tarafından alınınca “Nefes alan bir Gelibolu” isteğinden vazgeçip,üç kat imarı onaylaması üzücüdür, düşündürücüdür. Her konuşmasında Gelibolu`daki yeşil alanların korunmasının gerekliliğini dile getiren, yükselmiş yapılarla ve yok edilen yeşil alanlarla Gelibolu’nun nefes almasının güçleştiğini ve “Nefes Alan Bir Gelibolu” istediğini ifade eden Özacar’ın; mesele bir meclis üyesinin akrabasının meselesi olduğunda ya da kendi inşaatları söz konusu olduğunda yeşil’e ve “Nefes alan bir Gelibolu”ya duyduğu ilgi bir anda yok olmaktadır, bu da Başkan Özacar’ın bu konuda ki sözlerinde pekte samimi olmadığının işaretidir. Belediyenin, daha önceki sahibi tarafından yapılan üç kat imar isteğini reddetme sebebi ne idi ve satış sonrası buraya üç kat imar izni verilme sebebi nedir? Yer sahibinin değişmesi dışında belediyeyi ret ettiği bir imar talebini kabul etmeye yönelten değişiklik nedir? Yeni sahibinin bir belediye meclis üyesinin akrabası olmasının bu ani karar değişikliğinde etkisi var mıdır? Belediyenin bu konuya bir açıklık getirmesi gerektiğini düşünüyor, konunun ilgililerce biran önce cevaplanmasını talep ediyoruz.”
Paylaş