Efkan Erkan güven tazeledi

MHP Çanakkale İl Başkanlığı seçimi halk bahçesinde yapıldı. Seçime Altan Ergin, Cahit Özer, Efkan Erkan aday olarak katıldı. Delegelerin 260 oyunu alan Efkan Erkan kongreden güven tazeleyerek ayrıldı.

1233
 
 
 
Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatında seçim heyecanı yaşandı. Halk bahçesinde gerçekleştirilen il başkanlığı seçimini büyük heyecana sahne oldu. Altan Ergin, Cahit Özer, Efkan Erkan il başkanı olabilmek için kıyasıya yarıştı. Seçim öncesi yapılan konuşmalarda üyelere ilk seçimlerde başarı vaat edildi. İl başkanlığı kongresine MHP MYK üyesi Kadir Şekerci ve çok sayıda partili katıldı.
 
“Mücadele sürecek”
MHP MYK üyesi Kadir Şekerci, yaptığı konuşmada mücadelenin son nefes verilene kadar süreceğini bildirdi. Şekerci şunları söyledi; “Çanakkale ruhunu iyi anlamak lazım. Bu topraklardaki milli mücadeleyi  iyi okumak lazım. Vatanın kurtulmasına vesile olan şehitlerimizi unutmayalım. Onların önünde saygı ile eğiliyorum. Bu topraklarda, Çanakkale de partimizi yakışır birlik ve beraberlik içinde iktidara taşıyacağınız inanıyorum. Mücadelemizi son söz son nefese kadar devam ettirmeliyiz.”
 
“2014 yılında başarılı olmalıyız”
Kongrede ilk konuşmayı İl Başkan adaylarından Altan Ergin yaptı. Kongrelerin, siyasi partilerin kendi iç meselelerinin konuşulduğu geleceğe dair projelerin anlatıldığı, yerel ve genel sorunların tartışıldığı platformlar olduğunu bildiren Ergin şunları söyledi; “Biz sıradan siyasi kurum değil, Türk milletinin umut kapısıyız. 2009 yılındaki uyumu yakalayıp, teşkilatlarla Çanakkale halkını kucaklaştıracak hamleleri gerçekleştirmeliyiz.”
 
“Yüreğimizi Çanakkale’nin üstüne koyduk”
İl Başkan Adaylarından Cahit Özer, uzun yıllardır parti içerisinde mücadele ettiğini ifade ederek, “Teşkilatlarımı asla yalnız bırakmayacağım “dedi. Özer şunları söyledi ; “Yıkılmadım, yılanlardan olmadım, davaya ihanet etmedim. Ülkücüleri dava arkadaşlarımı hiçbir makam ve mevki uğruna yalnız bırakmayacağım. Çok kötü bir seçim yaşadık. 40 yıldır bu partideyim. Çok zor şartlarda görev yaptım. Adam gibi adamlarla seçime girdim. Bu millete hizmet etmek için MHP tek başına iktidara taşımak için yüreğimizi Çanakkale’nin üstüne koyduk. Hiçbir beklentim olmadan gelecek hesabım olmadan devletin başına devleti getirmek için varız. Dedikodu fitne fesattan bu partiyi arındıracağız.”
 
“MHP’yi iktidara taşıyacağız”
MHP’yi hem yerelde hem genelde iktidar olmak için yola çıktıklarını ifade eden Efkan Erkan da, “Dava arkadaşlarımızla omuz omuza el ele mücadele edeceğiz. Her şart altında mücadeleye, çalışmaya devam edeceğiz. Bizler bugün burada Çanakkale’nin, Türkiye’nin sesi olacağını hep birlikte haykıracağız. Ahlaksızlık, cehalete, yalan dolana karşı büyük mücadele vereceğiz. Hedefimiz partimizi Çanakkale’nin gündemine oturtmak ve yapılacak ilk seçimlerde iktidara taşımaktır” dedi.
 
Erkan ile yola devam
MHP de seçimi katılan delegelerden 260 oy alan Efkan Erkan kazandı. Yapılan oylama da diğer adaylar Cahit Özer 234, Altan Ergin 53 oy aldı.
Paylaş