Edirne’de dikkatler Özay’ın üzerindeydi

CHP Yerel Yönetimler Seçimi Aday Adayları Eğitimleri`nin devam ettiği Edirne`de İsmail Özay’ın toplantıya katılmaması parti içinde çeşitli yorumlara neden oldu. Ancak gerçek sonradan ortaya çıktı.

959
Cumhuriyet Halk Partisi`nin (CHP) Edirne`de gerçekleştirdiği Yerel Yönetimler Seçimi Aday Adayları Eğitimleri hafta sonu gerçekleştirildi. Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Aday Adaylarının eğitim çalışmalarında etkili iletişim becerileri, halkla ilişkiler ve propaganda gibi derslerin yanında yerel yönetim modeli, yerel yönetimler ve yasal düzenlemeler, sosyal demokrasi ve yerel yönetimler, kentsel dönüşüm, CHP felsefesi ile ilgili teorik dersler alındı. Eğitimin CHP Genel Merkezinden gelen akademik kadrolar ile yapıldığı öğrenilirken eğitime, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale`den 250`ya yakın aday adayının katıldığı öğrenildi.
 
Toplantıya katılmadı, olay oldu
Çanakkale Belediye Başkanlığı`nın güçlü adaylarından biri olan İsmail Özay`ın isminin Edirne`de okunduğu, ancak Özay`ın toplantıda hazır bulanmadığı öğrenildi. Bu gelişme kısa sürede Çanakkale`ye kadar ulaşırken, Çanakkale`deki Cumhuriyet Halk Partililer, bu durumu çeşitli şekillerde yorumladılar. Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı. Kısa süre önce yayınlanan bir parti genelgesine göre “Eğitimlere belediye başkanlığı yapmış aday adayları katılmaya bilir” ibaresi olduğu, Özay`ın da bu madde nedeni ile eğitime katılmadığı öğrenildi.
Paylaş