havadurum

Düzce’de Sağanak Sonrası Heyelan! Heyelan nedeniyle iki köy arasında ulaşım sağlanamıyor

Düzce'de etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Akçakoca ilçesine bağlı Yenice ve Esmahanım köylerine ulaşım sağlayan yolda heyelan meydana geldi.

2494

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Yenice ve Esmahanım köylerinde heyelana neden oldu. İki köy arasındaki yolun 100 metrelik kısmı çökerken, bir evin garaj ve depo bölümü de toprak altında kaldı.

Muhtar: "İlk Defa Böyle Bir Durumla Karşılaştık"

Yenice Köyü Muhtarı Murat Berber, bölgede 2019’da yaşanan sel felaketinden sonra böyle bir olayla ilk defa karşılaştıklarını söyledi. Gece saatlerinde çok yağmur yağdığını ve sabah geldiğinde toprağın kaydığını gördüğünü anlatan Berber, “Şu an Yenice ile Esmahanım köyleri arası tamamen ulaşıma kapalı.” dedi. Berber, gerekli kurumlarla iletişime geçtiklerini ve yetkililerin bölgede çalışmalara başlayacaklarını söylediklerini aktardı.

Ev Sahibi: "Fay Hattı Gibi Bir Görüntü Oluştu"

Heyelanda evinin garaj ve depo bölümü zarar gören Sefer Şahin ise bölgede fay hattı gibi bir görüntü oluştuğunu belirtti. Bahçeyi çevreleyen istinat duvarının yıkılma anında büyük gürültüyle irkildiklerini söyleyen Şahin, garajdan sadece traktörünü kurtarabildiğini ifade etti.(AA)

Paylaş