havadurum

Dünya Gıda Günü'nde, Çanakkale'de öğrencilere gıda ve su bilinci aşılandı

Dünya Gıda Günü, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen özel bir etkinlikle kutlandı. İlkokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen bu eğitim, gıdanın önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlendi.

1125

Eğitim programı, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan'ın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü H. İbrahim Büyükgaga, Gıda Yem Şube Müdürü Ahmet Kılınç, teknik personel, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikler çerçevesinde, Gıda Yüksek Mühendisi Canan Arslan tarafından öğrencilere suyun ve sağlıklı güvenilir gıdanın önemini anlatan bir sunum yapıldı. Sunumun ardından öğrencilere bu konuyla ilgili sorular soruldu.

Su, insan hayatı için çok önemli bir kaynaktır

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, eğitimde öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, geleceğin temsilcileri olan bu gençlerin bilinçli ve sağlıklı bir nesil oluşturmak için atacakları adımların önemine dikkat çekti. Su konusuna da değinen Türkarslan, "Su, insan hayatı için çok önemli bir kaynaktır. Bu kaynağı israf etmek yerine korumalıyız. Suyu boş yere akıtan bir arkadaşımızı, hatta anne ve babamızı bile uyarmalıyız. Ayrıca, tükettiğimiz ürünlerin üzerindeki içerikleri okumalı ve sağlığımıza zarar verebilecek hiçbir şeyi tüketmemeliyiz." dedi.

Eğitimin sonunda, öğrencilere su israfının önlenmesi, sağlıklı güvenilir gıdaya nasıl ulaşılacağı ve sıfır atık konularını içeren kitapçıklar dağıtıldı. Ayrıca, öğrencilere çeşitli hediyeler ve kefir hediye edildi.

(Erhan Taylan)

Paylaş