havadurum

Dünya Çevre Günü coşkuyla kutlandı

Çanakkale Belediyesi, ÇAKAB ve 18 Mart Üniversitesi işbirliğiyle Barış Kafe'de düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri büyük ilgi gördü.

774

Çanakkale Belediyesi, ÇAKAB ve 18 Mart Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri, Barış Kafe'de gerçekleştirildi. Çevre koruma bilincinin artırılması ve toplumsal farkındalığa katkı sunmak amacıyla düzenlenen etkinliklere Belediye Başkan Vekili Ercüment Furuncu, Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Eroğlu, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çevre günü etkinlikleri yoğun ilgi gördü

Çanakkale Belediyesi, ÇAKAB ve 18 Mart Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Çevre Günü kutlamaları katılımcılara keyifli ve öğretici anlar yaşattı. Programda deniz dibi ve kıyı temizliği yapılarak çevre duyarlılığına dikkat çekildi. Etkinlikler arasında tiyatro gösterileri, spor faaliyetleri, boyama etkinlikleri, canlı seramik performansı, fotoğraf sergisi ve atık potası gibi aktiviteler yer alarak çevre kirliliğine dikkat çekildi. Programın önemli anlarından birisi ise, “Okullar Arası Bitkisel Atık Yağları Toplama Yarışması” ve “Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi oldu.

Başkan Vekili Furuncu’dan anlamlı konuşma

Çevre Günü etkinliğinde bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Ercüment Furuncu, Dünya Çevre Günü’nün önemine değinerek, çevreyi koruma konusunda herkesin üzerine düşen sorumlulukları olduğunu vurguladı. Furuncu, "Çevremizi koruyarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmalıyız. Bu tür etkinlikler, toplumda çevre bilincinin artmasına katkı sunuyor" dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş