havadurum

Duayen gazeteciler anılacak

Çanakkale`nin duayen gazetecileri Turhan Narler ile Yaşar Türe, bugün mezarları başında düzenlenecek tören ile anılacak. Kentin önde gelen isimleri de duayen gazetecileri yayınladıkları mesajlar ile andılar.

608
Kent için uzun yıllar basın sektöründe hizmet veren duayen gazeteciler bu yıl da unutulmadı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Baro Başkanı Bülent Şarlan, duayen gazeteciler Turhan Narler ile Yaşar Türe`nin ölüm yıldönümü nedeniyle anma mesajları yayınladılar.
 
Gökhan`ın mesajı
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yayınladığı anma mesajında; “Bir kenti oluşturan değerler vardır. O değerler ki; kenti bir daha ileri taşıyabilmek için, halkın haber alma özgürlüğünü beslemek için durmadan, dinlenmeden çalışırlar, dirsek çürütürler. Yıllarca bu kentin nabzını tutmuş ve yerel basında yakaladıkları başarıyı ulusal basına taşıyarak, gazeteciliğin zorlu yollarından başarıyla yürümüş, pek çok yeni gazeteci yetiştirip camiaya kazandırmış kentimizin basın çınarları Sayın Turhan Narler ve Sayın Yaşar Türe’yi ölüm yıl dönümlerinde sevgi saygı ve özlem ile anıyorum” dedi.
 
Şarlan`ın mesajı
Baro Başkanı Bülent Şarlan ise; “27 Ocak; Çanakkale’de kamuoyunun bilgilenmesi, gerçeklerin ortaya çıkması adına yıllarca basın camiasında önemli çabalar sarf eden, Çanakkale’de ulusal ve yerel basının gelişmesi ve büyümesi için yıllarını veren ve gazetecilik mesleğinde nice değerler yetiştiren basın duayenlerimizden merhum Turhan Narler’in ve Merhum Yaşar Türe’nin ölüm yıldönümleridir. Turhan Narler ve Yaşar Türe; yaptıkları haberlerle adlarından söz ettiren, nice haberlerle Türkiye kamuoyunun dikkatini Çanakkale’ye çeken, haksızlıkların, yanlışlıkların ve suiistimallerin üzerine kararlılıkla giden, Çanakkale’nin iki önemli değeriydi. Onlar gazetecilik ilke ve değerlerine riayet eden, bir mesleğin örnek gösterilecek özel kimseleri olarak hala hafızalarımızdadır. Çanakkale böylesine iki değerli basın büyüğünü aynı gün kaybetmiş olmakla acısını fazlasıyla yaşamıştır ve hala yaşamaktadır. Narler ve Türe’nin vefatlarının 6. yıldönümleri nedeniyle başta aileleri olmak üzere, Çanakkale basın camiasının acısını paylaşıyor, merhumlara Allah’ta bir kez daha rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
Paylaş