DSİ’yi kim yönetiyor?

Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, DSİ’de görevli bir mühendisin DSİ’de personel olan aynı zamanda AKP merkez ilçe de görevli bir isimle tartışmasının ardından yaşananları ibret verici olarak değerlendirerek; “AKP iktidarının "ustalık döneminde" olayın gerçekleşmiş olması ayrıca düşündürücüdür” dedi.

973
 
Devlet Su İşlerinde ziraat mühendisi Ayhan Gündoğdu’nun, DSİ işçi personeli aynı zamanda AKP Merkez İlçede görevli bir isimle tartışmasından sonra başına gelenlerin ardından açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hicri Nalbant; “Devlet Su İşleri (DSİ) 252. Şube Müdürlüğü yemekhanesinden mi, yoksa AKP Merkez İlçe Başkanlığından mı yönetiliyor? Geçmişte yaşanan acı deneyimlere karşın bu tür uygulamalardan halen yarar uman siyasiler mi var? Şimdi konu yargıya taşınmıştır. Yargı sonucu beklenmeksizin sürgünün durdurulmasını ve meslektaşımızın eski görev yerine ivedilikle geri dönmesini talep ediyoruz” dedi.
 
“Olayın sonucu ibret vericidir”
Çanakkale DSİ 252. Şube Müdürlüğü çalışanı Ziraat Mühendisi Ayhan Gündoğdu’nun AKP Merkez İlçe de görevli aynı zamanda DSİ’de işçi olan bir isimle tartışmasının ardından önce Gönen’e geçici görevle gönderildiği ardından aynı yere sürekli atandığı bildirildi.
 
Konu ile ilgili gelişmeleri aktaran Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hicri Nalbant; “Burada yaşanan olayın niteliğinden çok sonucu ibret vericidir. Olay nedeni ile tayin işleminin kamu emekçileri üzerinde baskı aracı olarak uygulanmak istenmesi, araya Bakanların ve Milletvekillerinin dahil edilerek olayın boyutlarının yersiz olarak büyütüldüğü anlaşılmaktadır. AKP iktidarının "ustalık döneminde" olayın gerçekleşmiş olması ayrıca düşündürücüdür” dedi.
 
Nalbant şunları söyledi; “Kamu yönetiminde bu tür siyasallaşmaların hatta militanlaşmaların önceden yaşandığını biliyor, sonuçtan da başta bu uygulamaların içinde olanlar olmak üzere tüm kamunun zarar gördüğünü hatırlatıyoruz. Ziraat Mühendisleri Odası olarak bugüne kadar emekten, emekçiden ve halktan yana sürdürdüğümüz tavrımız tüm kamuoyu tarafından da bilinmektedir. Biz mühendisler olarak kurumların yönetimlerinin hiyerarşik bir düzen içersinde yürütüldüğünü bu sistemde herkesin önemli olduğunu kabul ediyoruz. Hiçbir zaman bir aşçı kadar iyi yemek yaptığımızı iddia etmiyoruz.Ancak mühendislik hizmetlerinin de en iyi tarafımızdan yapıldığı gerçeğini de herkesin bilmesini istiyoruz.  DSİ gibi köklü geçmişi ve kamuoyunda saygın yeri bulunan çok önemli projelere imza atmış, çok değerli hizmetler üretmiş bir kurumda yukarıda sözünü ettiğimiz olayın yaşanmış olması üzücü, siyasallaşmanın hangi boyutlara geldiğini göstermesi acısından da düşündürücüdür. Burada sorulması gereken şudur: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü gibi saygın bir kurum DSİ 252. Şube Müdürlüğü yemekhanesinden mi, yoksa AKP Merkez İlçe Başkanlığından mı yönetiliyor? Geçmişte yaşanan acı deneyimlere karşın bu tür uygulamalardan halen yarar uman siyasiler mi var? Şimdi konu yargıya taşınmıştır. Yargı sonucu beklenmeksizin sürgünün durdurulmasını ve meslektaşımızın eski görev yerine ivedilikle geri dönmesini talep ediyoruz. Odamız meslektaşımızın yanında, bugüne kadar olduğu gibi bundan böylede haksızlıklara karşı emekten ve halktan yana tavrını sürdürülecektir.”
Paylaş