DSİ 5 farklı alanda personel alımı yapıyor! 2023 Devlet Su İşleri işçi alımı başvuru şartları neler, nasıl başvuru yapılır? İşte detaylar…

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü personel alımı yapacağını duyurdu. Buna göre 5 farklı alanda sözleşmeli bilişim personeli alınacak. DSİ’nin paylaştığı haberin ardından vatandaşlar “Devlet Su İşleri işçi alımı başvuru şartları neler, nasıl başvuru yapılır?” sorularını araştırmaya başladı. İşte ayrıntılar…

880

Yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyuran DSİ Genel Müdürlüğü, yeni yapacağı bu alıma ilişkin ayrıntılı bilgilerin yer aldığı bir ilan paylaştı. İşte DSİ Genel Müdürlüğü personel alımına dair detaylar…

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yayınlanan yeni ilana göre 7 sözleşmeli bilişim personeli istihdam edilecek. Başvurular 18 Eylül 2023 tarihinden itibaren başladı. Adaylar başvurularını elektronik ortamda e-Devlet – Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı üzerinden yapabilecek. DSİ’nin paylaştığı ilanda “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı emrinde çalıştırılmak üzere 7 (yedi) adet Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacaktır” ifadelerine yer verildi.

Devlet Su İşleri Personel Alımı Başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular elektronik ortamda e-Devlet – Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı Kariyer Kapısı adresinden 18 Eylül-29 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır.

Devlet Su İşleri Personel Pozisyonları ve Katsayıları nelerdir?

Ağ Uzmanı (1 kişi-Tam Zamanlı): 2 katına kadar

Sistem Uzmanı (1 kişi-Tam Zamanlı): 2 katına kadar

Kıdemli CBS Yazılım Geliştirme Uzmanı (1 kişi- Tam Zamanlı): 3 katına kadar

Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı (3 kişi- Tam Zamanlı): 3 katına kadar

İş Analisti (1 kişi-Tam Zamanlı): 2 katına kadar

Devlet Su İşleri Personel başvuru şartları nelerdir?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (Bu kısımda belirtilen bölüm mezunları aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katı için başvuru yapabilirler)
  • Ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğeri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; Bilişim Personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ve Sosyal Sigortalar Kurumuna tabi özel kesimde Bilişim Personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır)
  • Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Belgeleme ve raporlama usulüyle çalışmaya yatkın, uzaktan çalışmaya, esnek çalışma saatlerine ve şehir dışı görevlendirme imkanına açık olmak.

(Erhan Taylan)

Paylaş