Dr.Karataş, “ayrımcılık iddialarını” araştırdı

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, dün Mustafa Kemal İlköğretim Okulu`na giderek incelemede bulundu. Okulda Roman ailelerin çocuklarına ayrımcılık yapıldığı yönündeki iddiaların kendisine kadar geldiğini dile getiren Karataş, “Orada aslında öyle bir durum yok. Farklı bir sorun var. Bunu da kısa sürede çözeceğiz” dedi.

779
 
Çanakkale`de geçtiğimiz gün gazetemiz sayfalarından duyurduğumuz, bazı ulusal ölçekli yayın organlarında da yer alan “Ayrımcılık iddiaları”na İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, el koydu. Konuyla ilgili aynı şikayetlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yapıldığını da dile getiren Karataş, “Ben bugün (dün) söz konusu okulu ziyaret ettim. Orada konuyla ilgili gerekli incelemelerimi yaptım. Orada farklı bir sorun var. Söz konusu sınıfta çocukları okuyan aileler, çocuklarını okuldan alıp başka okullara vermişler. Hal böyle olunca o sınıfımızda öğrenci sayısı da iyice azalmış. Aslında diğer sınıflarımızda da 4`er 5`er tane Roman çocuğumuz var. Ama o sınıflar 30 kişilik olunca orada fark edilmiyor tabiki. Sorunu biliyoruz en kısa zamanda çözeceğiz. Ayrımcılık söz konusu değildir. Okullarımızda okuyan bütün çocuklar bizim çocuklarımızdır” dedi.
 
“Aileler bize de şikayette bulundu”
Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, konuyla ilgili şikayetin kendilerine de yapıldığını hatırlatarak, “Bize de bu konuda ailelerden şikayetler geldi. Ancak dediğimiz gibi ailelerimiz müsterih olsunlar ayrımcılık söz konusu değildir. En kısa zamanda gerekli çalışmayı yapıp, sınıflarımızı eşitleyeceğiz. Sorunu çözeceğiz” dedi.
 
Okul müdürü bizi cezalandırıyor mu?
24 Eylül Salı gazetemiz Çanakkale OLAY`ın manşetten duyurduğu “Bu iddia çok tartışılır” üst başlıklı, ve “Öğrencilere ayrımcılık mı yapılıyor?” başlıklı haberimizin ardından Mustafa Kemal İlköğretim Okulu`ndan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti. Dün gazetemize gelen bir telefon ile okulun gazetemiz ile ilgili aboneliğin iptal edildiği öğrenildi. Okulun kamuoyunu yakından ilgilendiren, iddiaların Milli Eğitim Müdürlüğü`ne kadar şikayet yoluyla gittiği haberimizin üzerine konuyla ilgili açıklama yapmayıp, aboneliği iptal etmesi merak uyandırdı. Konuyla ilgili, söz konusu okul müdürünün söyleyecek birşeyi olup olmadığı bilinmezken, haberimizin karşılığının aboneliği iptal olarak ortaya çıkması, gazeteciliğe bakış açısının da tipik bir örneği olarak yorumlandı.
Paylaş