havadurum

DP’de kan değişimi

DP İl Başkanlığından istifa eden İsmet Akıncı’nın yerine partide daha önce görev yapan Mehmet Ünal getirildi.

895
 
DP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen DP İl Başkanı Mehmet Ünal, dün düzenlenen tören ile görevi Akıncı’dan devraldı. DP İl Başkanlığı yönetim kurulunu oluşturma yetkisi verilen Ünal, en kısa zamanda birlik ve beraberlik içerisinde Demokrat Parti’yi yeniden şahlandırmak için göreve başlayacaklarını söyledi.
 
Demokrat Partilileri parti çatısı altında toplanmaya davet eden Ünal; “Demokrat Parti’yi Çanakkale’de birinci parti yapmaya karar verdik. Partimizin sağlam bir tabanı var. Genel merkez görevi bana teklif etti. Sağlık nedenlerimden dolayı kabul etmiyorum dedim ama kurma yetkisi aldım. Bütün partililerimize sesleniyorum. Partimiz kötü duruma düştü ancak bu kötü durumdan yine partimizi biz ayağa kaldıracağız. Ramazan Bayramı içerisinde il başkanı ve yönetim kurulunu oluşturacağız. Seçimlerde aday olmayı düşünen arkadaşlarımızda partiye gelip müracaat etsinler. Tabanımızın sesine kulak vereceğiz. Partimizi Çanakkale’de en iyi duruma getireceğiz” dedi.
 
DP eski Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un talimatları doğrultusunda il başkanlığı görevcine getirildiğini belirten Akıncı, görev süresi boyunca 5 kongre gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kongrede destekledikleri genel başkan adayı Nevzat Ercan’ın seçilememesi ile birlikte istifa dilekçesini partiye teslim ettiğini dile getiren Akıncı, genel merkez tarafından görevlendirilen DP İl Başkanı Mehmet Ünal’a çalışmalarında başarılar diledi.
Paylaş