havadurum

Döner; “Tarihi bir karar alındı”

12 Eylül davasına Bakanlar Kurulunun müdahil olmasını değerlendiren İnsan hakları Derneği Çanakkale Şube Başkanı Kenan Döner; “Böylesine namuslu bir şey yaparlarsa mahkemede gerçekten söyledikleri gibi resmen müdahil olurlarsa askeri darbecilerin yargılanması adına umut verici bir olgu olur” dedi.

604
İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şube Başkanı Kenan Döner, Bakanlar Kurulunun 12 Eylül davasına müdahil olma talebinin insan hakları ihlali yapanlar ve darbecilerle mücadele anlamında büyük önem taşıdığını bildirdi. Türkiye, 12 Eylül darbesiyle 32 yıl sonra hesaplaşmaya hazırlanırken Bakanlar Kurulu da tarihi bir karar aldı. Bakanlar Kurulu kararının büyük önem taşıdığını ifade eden İHD Çanakkale Şube Başkanı Kenan Döner; “Darbecilerini yargılamış ülkeler demokrasiye daha çabuk geçtiler. Biz de bir an önce bu konuyu sona erdirmeliyiz” dedi.
 
“İnsan Hakları adına umutluyum”
12 Eylül darbesini yapanların yargılanması sürecinin İnsan Hakları adına büyük önem taşıdığını ifade eden İnsan Hakları Derneği (İHD) Çanakkale Şube Başkanı Kenan Döner; “O dönemde parlamento ve hükümet fesh edildi. Bakanlar Kurulu, gazetelerde okuduğumuz gibi namuslu bir şey yaparlarsa mahkemede gerçekten söyledikleri gibi resmen müdahil olurlarsa askeri darbecilerin yargılanması adına umut verici bir olgu olur” dedi. Döner şunları söyledi; “12 Eylül de darbeciler parlamentoyu fesh ediyor. Bakanlar Kurulunun müdahil olmasıyla bundan sonra darbelerin önüne geçilmiş olur. Darbecilerini yargılamış ülkeler demokrasiye daha çabuk geçtiler. İspanya darbecilerini yargıladı ardından AB’ye girdi. Demokratik dünyada yerimiz daha çabuk bulunur. İnsan hakları daha büyük değer kazanır.”
Paylaş