havadurum

Döner’den 28 şubat darbesine tepki

İnsan Hakları Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Kenan Döner, 28 Şubat postmodern darbesine tepki gösterdi.

745
Çanakkale İnsan Hakları Derneği üyeleri, 28 Şubat Darbesinin 15. yıldönümü nedeniyle Barış Anıtı’nın önünde bir araya geldi. Düzenlenen basın açıklamasında konuşan İHD Çanakkale Şubesi Başkanı Kenan Döner; “31 Mart Vakası olarak bilinen, 1909 da başlayan darbeler tarihimizin zinciri, 1923 ile devam ederek  27 Mayıs 1961’le doruk noktasına ulaştı, 12 Mart 1971 ve 12 Eylül 1980’le devam eden 28 Şubat 1997’de “Post Modern” olarak tanımlanan 27 Nisan 2007’de “E Muhtıra”ya dönüşen zincirin son halkasını toplum olarak acı bir biçimde yaşadık.
 
Bugün 28 Şubat 2012... 15 yıl önce 28 Şubat 1997 yılından bu güne kadar sorgulanmayan, yargılanmayan 6. darbeyi; toplum olarak ancak bu günlerde, demokrasi güçlerinin adım adım ilerlemesi ile darbeler sarmalından uzaklaşmak için çaba sarf ediliyor ve konuşuyor hale geldik. Darbelere karşı mücadelenin yolu; Halkın seçtiği parlamentonun güçlendirilmesi, insan haklarına dayalı güçlü bir demokrasinin tesisi, demokratik cumhuriyet idealinin hayata geçirilmesinden geçer. Darbeciler bu topraklarda Demokrasinin ve insan haklarının hayat bulmaması için, parlamenter sistemi alabildiğine işlevsizleştirdiler. Kendilerine kukla parlamentolar yarattılar. Bugün sıcak bir şekilde devam eden yargılamalar dahilinde sayın generallerin %10’u darbe planları yapmaktan tutuklu bulunmaktadır.
 
Bizler bu durumu ibretle ve merakla izliyoruz. Toplu mezarların bir bir ortaya çıktığı bu günlerde ve bu süreç içerisinde Roboski (Uludere) katliamını yapan zihniyetin devamı tüm darbeleri ve darbe teşebbüslerini gerçekleştiren zihniyettir. Umuyor ve diliyoruz ki İnsan Haklarına dayalı evrensel hukukun, demokratik parlamenter sistemin bu topraklarda da yeşerip boy atacağı günler yakın olur. Yaşasın insan hakları. Yaşasın demokrasi” dedi.
 
Yapılan açıklamanın ardından İHD üyeleri sessizce alandan ayrıldı.
Paylaş