havadurum

Doğum yapan annelere aşılama eğitimi

Çan Devlet Hastanesi (ÇDH), yeni doğum yapan annelere bebeklerine uygulanacak aşılar hakkında detaylı bilgi vermek amacıyla eğitim programı düzenledi.

715

Çanakkale'de anne ve bebek sağlığı için önemli bir adım daha atıldı. Çan Devlet Hastanesi (ÇDH), yeni doğum yapan annelere bebeklerine uygulanacak aşılar hakkında detaylı bilgi aktarmak için eğitim programı düzenledi. Hastanenin deneyimli sağlık personeli tarafından gerçekleştirilen eğitimde, aşılamanın önemi ve toplum sağlığına katkısı anlatıldı.

Eğitimde aşılamanın önemi vurgulandı

Çan Devlet Hastanesi'nin Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından organize edilen eğitimde, aşılama hizmetlerinin kesintisiz ve etkin bir şekilde devam ettiği ve verilen eğitimlerde ayrıca, her çocuğun hayata sağlıklı bir başlangıç yapması ve sağlıklı erişkinler için bağışıklamanın ne kadar önemli olduğu anlatıldı.

ÇDH'de aşılama eğitimleri devam ediyor

Çan Devlet Hastanesi'nde takipli gebelerin normal ve sezaryen doğum operasyonları sonrasında yeni doğan bebeklerin anne, baba ve ailelerine yönelik aşılama eğitimleri aralıksız devam ediyor. Bu hafta da yeni doğan bir bebeğin ailesine aşılama eğitimi verildi ve sertifika takdim edildi.

Hastane yetkililerinden açıklama

Hastane yetkilileri yaptıkları açıklamada, “Aşılama hizmetlerinin kesintisiz ve etkin bir şekilde yürütülmesi vazgeçilmezdir. Her çocuğun hayata sağlıklı bir başlangıç yapması ve sağlıklı erişkinler için bağışıklamanın önemi konusunda farkındalık yaratmak; hayatın her aşamasında aşılamanın önemi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için bağışıklama çalışmalarının güçlendirilmesi ile aşı kabulünün hem bebek ve çocuklar için hem de her yaştan birey için yüksek olması sağlık bir toplum oluşması ve devamlılığında esas olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Çan Devlet Hastanemizde takipli gebelerimizin normal ve sezaryen doğum operasyonları sonrasında yeni doğan yavrularımızın değerli anne, baba ve ailelerine hastanemiz Enfeksiyon Kontrol Komitesi Birimimiz tarafından aşılama eğitimi verilmeye devam etmekte olup bu hafta da yeni doğan değerli bebeğimizin ailesine aşılama eğitimi ve sertifikası verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Eğitime katılan annelerden memnuniyet bildirimi

Eğitime katılan anneler, aşılama hakkında detaylı bilgi almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Hastanede yeni doğum yapan anne; “Bebeğime hangi aşıların yapılacağını ve aşıların önemini öğrenmek beni rahatlattı. Bu eğitim sayesinde aşı konusunda daha bilinçli oldum” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş