havadurum

Doğu Ekspresi Biletleri Satışa Başladı!

Doğu Ekspresi, Kars'ın Ani Harabelerinden Çıldır Gölü'ne kadar uzanan muhteşem güzergahıyla herkesi kendine çekiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir, "Bu yıl turistik Doğu Ekspres seferleri 11 aralıkta, bilet satışları ise 1 kasımda başlayacak" dedi.

2745

Doğu Ekspresi seferleri için bilet satışı başladı. Yılın her döneminde büyüleyici bir macera sunan Turistik Doğu Ekspresi, Kars'ın Ani Harabelerinden Çıldır Gölü'ne kadar uzanan muhteşem güzergahıyla herkesi kendine çekiyor. Fotoğraf tutkunlarından gezginlere kadar birçok kişi, bu unutulmaz yolculuğun tadını çıkartıp deneyimlerini sosyal medyada paylaşarak trenin popülerliğini giderek artırıyor. Bu eşsiz rotada artan yolcu talebini karşılamak amacıyla düzenlenen Turistik Doğu Ekspresi, sadece Kars'ı değil, Sivas, Erzurum ve Erzincan gibi güzergahtaki diğer önemli şehirleri keşfetmek isteyenler için eşsiz fırsatlar sunuyor.. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir, "Ekonomik, konforlu ve güvenli bir taşımacılık hizmeti ile Anadolu'nun tarihi ve doğal güzelliklerinin keşfedilmesi sağlanıyor. Bu yıl turistik Doğu Ekspres seferleri 11 aralıkta, bilet satışları ise 1 kasımda başlayacak" dedi.

Yılbaşı ve Sömestr Dönemleri için Ek Seferler

Turistik Doğu Ekspresi, sıradışı deneyimini yılbaşı ve sömestr dönemlerinde de sunmaya hazırlanıyor. Ankara'dan 31 Aralık 2023, 20 Ocak 2024 ve 27 Ocak 2024 tarihlerinde, Kars'tan ise 02 Ocak 2024, 22 Ocak 2024 ve 29 Ocak 2024 tarihlerinde ek seferler düzenlenecek. Böylece toplamda 84 tren seferi gerçekleştirilmiş olacak.

Gezi Amaçlı Duraklar

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönünde Erzincan, Erzurum istasyonlarında ve Kars-Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas istasyonlarında gezi amaçlı duraklar yapacak. Bu duraklar, yolcuların bu muhteşem güzergahtaki tarihi ve kültürel zenginlikleri keşfetmeleri için harika bir fırsat sunuyor.

Konfor ve İhtişam

Turistik Doğu Ekspresi trenleri 8 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor. Her bir yataklı vagon 10 kompartıman(oda) içeriyor ve her odada 2 yatak bulunuyor. Bireysel yolcular için 2 vagon ayrılacak ve bilet satışları 1 Kasım'da başlayacak.

Oda Fiyatları

Turistik Doğu Ekspresi yataklı oda fiyatları dönemsel olarak değişiyor. Düşük dönemde oda ücreti 6 bin lira, normal dönemde 8 bin lira ve yüksek dönemde 12 bin 500 lira olarak uygulanacak. Bir odada en fazla iki kişi seyahat edebilir, ayrıca odalarda 0-6 yaş arasında en fazla 2 çocuğun ücretsiz seyahati mümkün.

Kalkış Saatleri

Turistik Doğu Ekspresi Ankara-Kars yönünde 15:55'te kalkış yapacak, Kars-Ankara yönünde ise 22:20'de. Ankara'dan Kars'a olan seyahat 164 dakika Erzincan duruşu ve 180 dakika Erzurum duruşuyla toplam 30 saat sürecek. Kars'tan Ankara'ya olan seyahat ise İliç ve Divriği'de 180'şer dakika, Sivas'ta 230 dakikalık duruşla 34 saat 30 dakika sürecek. Turistik Doğu Ekspresi, 2019 yılından bu yana toplam 66,258 yolcu taşıdı.

(Haber Merkezi)

Paylaş