Doğanın intikamı mı?

Gökçeada`da önceki akşam etkili olan sağanak yağış nedeni ile dağlardan ilçe merkezine inen yağmur suları ortalığı birbirine kattı. İlçe merkezinde işyerleri ve araçlar kullanılmaz hale gelirken, ilçedeki parke taşları yerinden söken yağmur, park halindeki araçları da vurdu. Ada ekonomisinin büyük yaralar aldığı sel felaketi nedeni ile Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, can kaybanın olmadığını ancak ekonomik zararın büyük olduğunu söyledi. Gökçeada`ya metrekareye saatte 144.4 kilogram yağmur düştüğü öğrenildi.

713
 
 
Gökçeada`da önceki gece gece etkili olan kuvvetli sağanak yağış, dağda biriken yağmur sularının, kent merkezine inmesi ile ortalığı savaş alanına döndürdü. Havanın ağarması ile birlikte dehşete kapılan Gökçeadalılar, sel felaketinin açtığı yara ile başbaşa kaldılar. Dün sabaha karşı başlayan ve gece iki buçuk sıralarında kuvvetli sağanak yağışa dönün hava şartları nedeni ile Gökçeada, hiç beklemediği bir zamanda, beklemediği bir şekilde yara aldı. Öyle ki kuvvetli sağanak yağışla birlikte dağda biriken yağmur suları bir anka sel şeklinde ada merkezine indi. Yerlerdeki parke taşları söken, küçük ve büyük baş hayvanları boğarak telef eden, araçları birbirinin üzerine takla attıran ve kent merkezindeki işyerlerini kullanılmaz hale getiren sel felaketi, deyim yerindeyse Gökçeada`yı tanınmaz hale getirdi. Sel nedeni ile mahsur kalan vatandaşların kepçe marifeti ile kurtarıldıkları Gökçeada`da halk dün sokaklardaydı. Herkes el birliği ile Gökçeada`da yaşamı normale dördürmeye çalıştı.
 
 
“Ada merkezi çamur deryası”
Sel felaketi ile birlikte halkla birlikte yaraları sarmaya çalışan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Gazetemiz Çanakkale OLAY`a açıklamalarda bulunarak bilgiler verdi. Çetin, “Gökçeada`nın ilçe merkezi sel felaketinden olumsuz yönde etkilendi. Yani çok kuvvetli bir sel felaketi ile karşı karşıya kaldık. İlçemiz perişan oldu” dedi. “Yollardaki parke taşlar, kilit taşlar yerlerinden söküldü” diyen Çetin, “Kent merkezimizdeki bütün ticari alanlar, dükkanlar bu işten zarar gördü. Sanayi esnafımız ciddi bir şekilde zarar gördü. Küçük ve bak baş hayvanlar telef oldu. Çok sayıda konutu su bastı. Sabahtan bu yana ilçe merkezimiz çamur deryası gibi” ifadelerini kullandı.
 
 
Herkes bir işin ucundan tuttu
Dün, günün ilk ışıklarıyla birlikte temizlik çalışmaları, Ada halkının katılımı ile hızlıca başladı. Gökçeada Belediyesi ve kaymakamlığa ait iş makineleri, görevliler temizlik çalışmalarına başladı, selin sürüklediği otomobiller çekicilerle kurtarıldı. Halkın hep birlikte Adasına sahip çıkmasını da değerlendiren Başkan Çetin, “Bu konuda beni en çok sevindiren konu da halkın el birliği ile adasına sahip çıkması idi. Gökçeada halkı, böyle bir felaketin ardından tek yumruk, tek yürek hareket etmeyi becerdi. Herkes elinde süpürgesi ile, kazması ile, küreği ile canla başla çalışıyor, Gökçeada`yı tekrar normale döndürmek adına uğraş veriyor. Sabah erken saatlerinden bu yana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü`nden gelen arkadaşlar tarafından zarar tespiti yapılıyor” dedi.
 
Paylaş