havadurum

Doğan; “İlimiz rüzgar enerjisinden yararlanmalı”

CHP Çan İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Doğan, Çanakkale İl Özel İdaresi`nin rüzgar enerjisine yatırım yapması gerektiğini belirterek, bunun için önerge verdiğini bildirdi.

406
Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, ilin, genel bütçeden yeterince pay alamadığını ifade ederek, İl Özel İdaresi`nin bütçe gelirlerinin az olduğunu, bu nedenle Çanakkale`de yatırımların gerçekleştirilmesinin imkansız hale geldiğini öne sürdü.
 
Bu problemin çözümü için var olan kaynakların doğru kullanılması gerektiğini dikkati çeken Doğan, şunları kaydetti: ``Bu da yeni gelir getirici yatırımların gerçekleştirilmesiyle mümkündür. İlimiz rüzgar enerjisinden elektrik elde etmede en yüksek ve en uygun şartlara sahiptir. Bu doğal zenginlikten yararlanarak, halkımızın yaşam standardını ve refahını arttırmak amacıyla rüzgar türbinlerine yatırım yapılması ile ilgili önergemi 8 Şubat`ta yapılan Meclis Toplantısında İl Genel Meclis Başkanlığı`na verdim. Manisa İl Genel Meclisi, rüzgar enerji santrali yapılması için yatırım payı ayırmıştır. Merkez, Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde rüzgar enerji santrali kurmak için çalışmalara başlanmıştır. Üretilen elektriğin Gediz Elektrik Dağıtım aracılığıyla köylere tarımsal sulamada kullanılması için ucuz fiyata verileceği örneği önümüzde durmaktadır. Çanakkale`mizin de bu doğal enerji kaynağından yararlanması, geleceğimiz için çok önemlidir.``
Paylaş