havadurum

Doğalgaz kesintisi, dondurdu

Çanakkale`de dün bazı bölgelerde yaşanan gaz kesintisi vatandaşları çileden çıkarırken, bazı okullarda, öğrenci yurtlarında ve işyerlerinde yaşanan doğalgaz kesintisinin ardından ortaya atılan iddia tedirgin-lik yarattı. Çanakkalegaz`ın BOTAŞ`a ödemesi gereken parayı ödeyemediği için kestiği ve kesintinin devam edeceği ileri sürüldü. Çanakkalegaz yetkilileri ise, adres olarak şebeke basıncını gösterdi.

1345
 
Çanakkale`nin bazı bölgelerinde dün yaşanan doğalgaz kesintisi vatandaşı olumsuz yönde etkiledi. Havaların soğuk olduğu, kar yağışının görüldüğü bir dönemde doğalgazın kesilmesi vatandaşları çileden çıkarırken, doğalgazın kesilmesinin ardında ne olduğu yönünde ise kentte çeşitli iddialar gündeme geldi. Kesintinin önümüzdeki günlerde devam edeceği, hatta kesintinin tüm kentte gerçekleşeceği ve bunun nedeninin ise Çanakkalegaz`ın BOTAŞ`a olan borcunu ödememesi olduğu ileri sürüldü. Çanakkalegaz Bölge Müdürü Muhammet Aloğlu konuyla ilgili açıklama yapmazken, Aloğlu`nun özelkalemi iddiaları asılsız, `asparagas` olarak nitelendirdi. Ancak dün Çanakkale`de, bazı okullarda, öğrenci yurtlarında ve işyerlerinde yaşanan doğalgaz kesintisi nedeni ile Çanakkaleliler Çanakkalegaz`a tepki gösterdiler. Yaşanan sıkıntının ne kadar süreceği ise merak konusu...
 
Sitedeki açıklama tatmin etmedi
Öte yandan gaz kesintisi nedeni ile ilgili olarak Çanakkalegaz`in internet sitesinden duyuru yapıldı. Duyuruda, “Bölgemizde, BOTAŞ iletim hatlarından kaynaklanan nedenlerle zaman zaman gaz arzında sorunlar yaşanmaktadır. Meydana gelen bu sorunlar doğal gaz şebekesindeki basınçların ideal işletme basınçlarının altına düşmesine yol açması nedeniyle yer yer gaz kesintileri meydana gelmektedir. İletim hatlarındaki geçici sıkıntıların aşılarak gaz arzının normale dönmesi sonrasında kesinti ihtimali ortadan kalkacaktır” dendi. Ancak yapılan açıklamada Çanakkaleliler için yeterli bulunmadı. Özellikle sosyal paylaşım sitelerinde, “Vatandaş parasını ödediği doğalgazın basıncı ile ilgilenmez. Bu sorun vatandaşın sorunu değil, yetkililerin görevi bu tür sorulara çözüm bulmak” yorumları yapıldı.
Paylaş