havadurum

Dofer Yapı Malzemeleri Halka Arz Oluyor! İşte Hisse Fiyatı, Lot Dağılımı ve Katılım Şekli

Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., borsada işlem görmek için halka arz başvurusunda bulundu. SPK’nın onay vermesinin ardından talep toplama süreci başladı. Peki, Dofer Yapı Malzemeleri halka arzı nasıl yapılacak, hisse fiyatı ne kadar, kaç lot verilecek ve hangi bankalarda var? İşte, merak edilen tüm detaylar…

1457

Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., borsada işlem görmek için halka arz başvurusunda bulundu. SPK’nın onay vermesinin ardından talep toplama süreci başladı. Halka arz fiyatı 17,11 TL, halka arz büyüklüğü 290,8 milyon TL olarak belirlendi. Halka arzda satılacak payların tamamı eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleştirilecek. Halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, 10-11 Ekim tarihleri arasında Borsa İstanbul’da işlem yapmaya yetkili banka ve yatırım kuruluşları üzerinden talep verebilirler.

Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1985 yılında kurulan ve demir ticareti, çelik hasır ve hazır demir üretimi yapan bir şirkettir. Şirket, güçlü sermaye yapısı, üretici kimliği, maliyet ve lojistik avantajları ile sektörde önemli bir konuma sahiptir. Şirket, borsada işlem görmek için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) halka arz başvurusunda bulundu ve 7 Ekim 2023 tarihinde onay aldı.

Dofer Yapı Malzemeleri Halka Arz Fiyatı Ne Kadar?

Dofer Yapı Malzemeleri halka arz fiyatı, 1 TL nominal değerli paylar için 17,11 TL olarak belirlendi. Halka arzın büyüklüğü ise 290,8 milyon TL olarak açıklandı. Halka arzda satılacak payların tamamı eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Dofer Yapı Malzemeleri Halka Arz Kaç Lot Verir?

Dofer Yapı Malzemeleri halka arzında toplam 17 milyon adet lot dağıtılacak. Bu lotların 14 milyon adedi sermaye artırımına, geri kalan 3 milyon adedi ise ortak satışına ayrıldı. Halka arzda satılacak payların tamamı eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleştirileceği için katılımcı sayısına göre kişi başına düşecek lot miktarı değişecektir. Örneğin, 2 milyon katılımcı olması durumunda kişi başına 9 lot (154 TL), 3 milyon katılımcı olması durumunda kişi başına 6 lot (103 TL) verilecektir.

Dofer Yapı Malzemeleri Halka Arz Nasıl Katılınır?

Dofer Yapı Malzemeleri halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, 10-11 Ekim tarihleri arasında talep toplama sürecine dahil olabilirler. Talep toplama sürecinde Borsa İstanbul’da işlem yapmaya yetkili banka ve yatırım kuruluşları üzerinden hisse alım emri verebilirler. Talep toplama sürecinin ardından hisselerin işleme başlama tarihi ilan edilecektir.

(Haber Merkezi)

Paylaş