havadurum

DMR Unlu Mamüller Halka Arzı Katılım Endeksine Uygun Mu? DMR Unlu Mamüller, yani Simit Sarayı, halka arz sürecine girdi

DMR Unlu Mamüller, yani Simit Sarayı, halka arz sürecine girdi. Peki, şirketin hisseleri katılım endeksine uygun mu? İşte detaylar...

2575
DMR Unlu Mamüller, 2002 yılında kurulan ve Simit Sarayı markasıyla tanınan bir gıda şirketidir. Şirket, Türkiye'nin yanı sıra 25 ülkede 500'ün üzerinde mağazasıyla faaliyet göstermektedir. Şirketin 2020 yılı cirosu 1,3 milyar TL, net karı ise 64 milyon TL olarak açıklanmıştır. Simit Sarayı, Türkiye'nin en büyük unlu mamül zincirlerinden biri olarak biliniyor. Şirket, 2002 yılında kurulduğundan beri yurt içi ve yurt dışında 500'den fazla mağaza açtı. Şimdi ise Simit Sarayı'nın üretim şirketi olan DMR Unlu Mamüller, halka arz ediliyor. Peki, Simit Sarayı halka arz ne zaman, hangi bankalarda 2023? DMR Unlu Mamüller halka arz kaç lot veriyor? Simit Sarayı katılım endeksine uygun mu? Sembolü ne? İşte, merak edilen soruların yanıtları...

DMR Unlu Mamüller Halka Arz Süreci, Simit Sarayı Halka Arz Tarihi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 17 Eylül 2023 tarihinde yayımladığı haftalık bülteninde DMR Unlu Mamüller'in halka arzına onay verdi. Buna göre, şirketin halka arz talep toplama tarihleri 21-22 Eylül 2023 olarak belirlendi. Halka arzın tamamlanmasının ardından DMR Unlu Mamüller hisseleri 27 Eylül 2023 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak.

Simit Sarayı Halka Arz Fiyatı ve Lot Sayısı

DMR Unlu Mamüller, sadece sermaye artırımı yöntemiyle yapılacak halka arz kapsamında şirketin sermayesi 75 milyon TL nominal tutarda artışla 185 milyon TL'ye yükselecek. Hisselerin tamamının satılması halinde halka arz büyüklüğü 768 milyon TL, şirketin halka açıklık oranı ise %40,47 olacak. Halka arz fiyatı ise 10,24 TL olarak belirlendi. Buna göre, bir lot (100 adet) hisse almak isteyen yatırımcılar 1.024 TL ödeyecek.

DMR Unlu Mamüller Katılım Endeksine Uygun Mu?

DMR Unlu Mamüller'in halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, şirketin hisselerinin katılım endeksine uygun olup olmadığını merak ediyor. Katılım endeksi, Borsa İstanbul tarafından oluşturulan ve katılım bankacılığı prensiplerine uygun faaliyet gösteren şirketleri kapsayan bir endekstir. Bu endeks, yatırımcılara İslami açıdan uygun hisse senetlerini seçme imkanı sunmaktadır6.

DMR Unlu Mamüller'in katılım endeksine uygun olup olmadığı ise SPK tarafından onaylı izahname ile netlik kazanacaktır. Şu anda şirket paylarının katılım endeksinde olup olmadığı yönünde bir görüş bildirmek doğru olmaz. Katılım endeksi konusunda hassasiyeti olan yatırımcıların bu konuyu başka kaynaklardan ve uzman görüşleri alarak değerlendirmesinde fayda vardır.

DMR Unlu Mamüller'in halka arzına ilgi gösteren yatırımcılar, şirketin web sitesinden bilgi formunu inceleyebilir ve halka arz başvurusunu yapabilirler. Ayrıca halka arz rehberini okuyarak daha fazla bilgi edinebilirler.

Simit Sarayı Halka Arz Hangi Bankalarda Var?

DMR Unlu Mamüller'in halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, 21-22 Eylül 2023 tarihlerinde aşağıdaki bankalardan talep toplama işlemlerini gerçekleştirebilecek:
*Acar Menkul Değerler A.Ş.
*Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
*Alb Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
*Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
*Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.
*Aktif Yatırım Bankası A.Ş.
*Bizim Menkul Değerler A.Ş.
*Burgan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
*Burgan Bank A.Ş.
*Deniz Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
*DenizBank A.Ş.
*Dinamik Menkul Değerler A.Ş.
*Garanti Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
*Garanti Bankası A.Ş.
*Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
*Global Menkul Değerler A.Ş.
*Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
*Türkiye Halk Bankası A.Ş.
*Icbc Turkey Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Simit Sarayı Sembolü Ne?

DMR Unlu Mamüller'in Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacağı tarih olan 27 Eylül 2023'ten itibaren, şirketin hisseleri DMR sembolü ile takip edilebilecek. Şirketin halka arzına katılmak isteyen yatırımcılar, bu sembolü kullanarak hisse alım-satım işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Simit Sarayı, Türkiye'nin unlu mamül sektöründe önemli bir marka olarak karşımıza çıkıyor. Şirketin halka arzı da yatırımcıların ilgisini çekiyor. Halka arzda yer almak isteyenlerin, belirlenen tarihlerde ve bankalarda talep toplama işlemlerini yapmaları gerekiyor. Halka arzın sonuçları ise 24 Eylül 2023 tarihinde açıklanacak. DMR Unlu Mamüller hisseleri ise 27 Eylül 2023'te Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak.(Damla Yeltekin)

DMR Unlu Mamüller Halka Arzı Katılım Endeksine Uygun Mu, Simit Sarayı halka arz
Paylaş