DİSK’te toplu sözleşme sevinci

Disk Genel-İş Sendikası Çanakkale Şubesi örgütlü bulunduğu Evreşe Belediyesi’nde toplu sözleşme imzaladı.

497
 
Gerçekleşen toplu sözleçme imza töreninde konuşan Genel-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan; göreve geldikleri süre içerisinde örgütlü bulundukları tüm işyerlerinde toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yürütüldüğünü ve ilk olarak Evreşe Belediyesi ile görüşmeleri sonuçlandırarak toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını söyledi.
 
Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak’ın işçinin emek mücadelesine verdiği desteği kutlayan Uslan; “Sayın Belediye Başkanı emek mücadelemizde işçi arkadaşlarımızın hakkını gözeterek göstermiş olduğu özverili yaklaşımla Belediyesinin tüm imkanlarını seferber ederek arkadaşlarımıza istediğimiz ücretleri alma konusunda bize yardımcı olmuştur. Kendisini bu anlamda kutluyor ve görevinde başarılar diliyorum” dedi.
 
Evreşe’nin AKP’li Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak ise, çalışanlarıyla bir aile gibi olduklarını gerek işçilerinin gerek memurlarının ücretlerinde yapılan iyileştirmelerin belediyeye getireceği yüklerle belediyenin batmayacağını, personel performansının artırılması için motivasyonun en önemli temelinin ücretlerin takdir edilir ve zamanında ödenir olması gerektiğini ifade etti. 
 
Yapılan konuşmaların ardından imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ile Evreşe Belediyesi işçilerine ilk yıl  yevmiyelerine 5 TL. ikinci yıl yevmiyelerine 5 TL olmak üzere seyyanen zam verildi. Bu zam ile en düşük işçi yevmiyesi birinci yıl için 47,50 TL’ye çıkmış oldu. Ayrıca işçilerin çalıştıkları her hizmet yılı için 30 Krş. kıdem zammı ile tüm işçilere 55 TL. sorumluluk zammı verilmesi kararlaştırıldı. Bunun dışında ilköğretimde okuyan çocukları için 75 TL, lise ve dengi okulda okuyan çocuklar için 100 TL, yüksek öğrenimde okuyan çocuklar için 300 TL. öğrenim yardımı verilmesi ve her işçiye fiilen çalışmasına bakılmaksızın her ay 100 TL. yemek yardımı yapılması, bunun dışında her işçiye her ay 90 TL. yakacak yardımı verilmesi de sözleşme kapsamında imza altına alındı. Yapılacak fazla mesailer ile ilgili olarak ise Pazar günü mesailerinin 2 yevmiye, bayram mesaileri ise 3 yevmiye olması konusunda anlaşma sağlandı.
Paylaş