Direniş gününde anons krizi

15-16 Haziran işçi direnişi Cumhuriyet Meydanı’nda anıldı. Etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, CHP İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, sendika ve siyasi parti temsilcileri katıldı. DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan yaptığı konuşmada “15-16 Haziran direnişinin 42. yılında aynı kararlılıkla sendikal hak ve özgürlüklerimiz için haykırarak, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.

1003
Unutulan CHP İl Başkanı için Soydan sert çıktı: “İstifa et”
DİSK Şube Başkanı Uslan’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi olarak meydana geldiklerini ancak bunun ifade edilmediğini belirten CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Biz size destek vermek için geldik. Ama sen çıkıp ta şurada Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı, milletvekili geldi diyemiyorsun. Bu kadar beceriksizlik bu kadar saygısızlık olmaz. Ayıptır. Destek vermek için geldik. Ama bizi görmezden geldiniz. Sendika başkanısın ama buraya bu kadar kişi toplayabildin. Bu işi beceremiyorsun. İstifa et” şeklinde konuştu.
 
“Anlamsız buluyorum”
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın çıkışını anlamsız bulduğunu ifade eden DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan ise; “Bizimle birlikte hükümet karşıtı politikaları desteklediğine inandığım tüm siyasi partilere de çağrıda bulundum. Buraya CHP, TKP, çeşitli siyasi görüşlerde partilerden insanlar geldi. KESK, Tüm-Bel Sen burada. Ben konuşmama sayın vekilim ve siyasi partilerin temsilcileri diyerek başladım. Bunun CHP tarafından il başkanımız buradayken il başkanımızın ismi zikredilmedi diyerek farklı bir noktaya çekilmesini anlamsız buluyorum” dedi.
 
 
1970 yılında, bundan tam 42 yıl önce işçilerin sendika seçme ve sendika değiştirme özgürlüğünün kısıtlanmasına karşı yaptığı eylem Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle anıldı. iki günlük tarihe 15-16 Haziran büyük işçi direnişi olarak geçen eylemler büyük yankı uyandırmıştı. İstanbul ve Kocaeli merkezli başlayan eylemler ikinci gününde daha da yayıldı. DİSK’in çağrısı ile yapılan eylemlere Türk-İş üyesi işçiler de yoğun bir katılım sağladı.
 
42 yıllık direnişin anısı yaşatıldı.
15-16 Haziran işçi direnişi Cumhuriyet Meydanı’nda anıldı. Etkinliğe  Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş, CHP İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, sendika ve siyasi parti temsilcileri katıldı. DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan yaptığı konuşmada “15-16 Haziran direnişinin 42. yılında aynı kararlılıkla sendikal hak ve özgürlüklerimiz için haykırarak, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.
 
“Yaşasın 15-16 haziran mücadelesi”
DİSK Genel İş Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan yaptığı konuşmada 15-16 Haziranı dayatan koşulların daha kötüsünü yaşadıklarını belirterek; “Ulusal istihdam stratejisi taslağı ile; kıdem tazminatı, kısa süreli çalışma, taşeronlaştırma, kamuda sendikasız, esnek ve güvencesiz çalışmayı hedef alan yeni istihdam biçimleri, özel istihdam bürolarına kiralık işçi çalıştırma yetkisinin verilmesi gibi değişiklikler gündeme getirilerek işçi sınıfını örgütsüz, düşük ücretlerle ve güvencesiz çalıştırmanın yolları açılıyor, Eğitim ancak parası olanın yararlanabildiği "piyasa" hizmetine dönüştürülüyor, Kent rantına el koyanlar, yoksulları evlerinden, yaşam alanlarından sürüyor, İşçi sağlığı konusunda hiçbir önlem alınmıyor, hemen her gün tedbirsizlik ve ihmaller nedeniyle ağır iş kazaları ve iş cinayetleri yaşanıyor, Doğa daha fazla kar uğruna katlediliyor, halka ait olan doğal kaynaklar sermayenin emrine sunuluyor, Siyasal gericilik, toplumsal alanda ilmek ilmek örülüyor, tüm iktidar olanakları bu nok-tada seferber ediliyor, Özel Yetkili Mahkemeler aracılığıyla düşünme ve ifade etme özgürlüğünü kullanan vatandaşlar "terör ve çete bahanesi" ile hapishanelere mahkum ediliyor, Ortadoğu emperyalistlerin katliamları ve işkenceleriyle, kan ve gözyaşı diyarına dönüşüyor, anti-emperyalist ve ABD karşıtı ülkelere karşı saldırılar artıyor” dedi.
 
Uslan şunları söyledi; “İşçi sınıfı ve emekçi halkımız neo-liberal politikalar altında ezilirken, kuralsız ve güvence-siz çalıştırma giderek artarken, yoksulluk ömürleri tüketirken, bugün 15-16 Haziran ruhunu tekrar yükseltmek en önemli görevimizdir.15-16 Haziran direnişinin 42. yılında aynı kararlılıkla sendikal hak ve özgürlüklerimiz için haykırarak, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz.Sendikalar Yasası`nın demokratikleştirilmesi, grev yasaklarının kaldırılması, sendikal hak ve özgürlüklerin önünün açılması, işçi hakları ile ilgili evrensel kazanımların çalışma haya-tına hakim kılınması için mücadeleyi daha da yükselteceğiz”
 
 
Unutulan CHP İl Başkanı için Soydan sert çıktı: “İstifa et”
DİSK Şube Başkanı Uslan’ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi olarak meydana geldiklerini ancak bunun ifade edilmediğini belirten CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan; “Biz size destek vermek için geldik. Ama sen çıkıp ta şurada Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı, milletvekili geldi diyemiyorsun. Bu kadar beceriksizlik bu kadar saygısızlık olmaz. Ayıptır. Destek vermek için geldik. Ama bizi görmezden geldiniz . Sendika başkanısın ama buraya bu kadar kişi toplayabildin. Bu işi beceremiyorsun. İstifa et“ şeklinde konuştu.
 
“Anlamsız buluyorum”
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan’ın çıkışını anlamsız bulduğunu ifade eden DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan; “Bizimle birlikte hükümet karşıtı politikaları desteklediğine inandığım tüm siyasi partilere de çağrıda bulundum. Buraya CHP, TKP, çeşitli siyasi görüşlerde partilerden insanlar geldi. KESK, Tüm-Bel Sen burada. Ben konuşmama sayın vekilim ve siyasi partilerin temsilcileri diyerek başladım. Bunun CHP tarafından il başkanımız buradayken il başkanımızın ismi zikredilmedi diyerek farklı bir noktaya çekilmesini anlamsız buluyorum” dedi. Uslan şunları söyledi; “Diğer siyasi partilerde burada. Dolayısıyla asıl amacımız işçi sınıfının dayanışmasını sağlamak ve baskılar karşısında birlikte mücadele anlayışını geliştirmek.Biz bu mücadele değerlerini esas alıyoruz.  Gelinen noktada verilen tepki tarafımca anlamsız. Neden böyle bir tepki verdiklerini anlayamadım.”
Paylaş