Dinçer’den önergeye cevap

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş’ın verdiği soru önergesine cevap verdi.

339
Sarıbaş’ın soru önergesinde ileri sürdüğü iddialarla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nca yürütülen herhangi bir çalışma bulunmadığını belirten Bakan Dinçer; “Ayrıca söz konusu bayramlar, Bakanlar Kurulu Kararıyla kabul edilerek 01.10.1981 tarihli ve 17474 sayılı Resmî Gazete`de yayımlanan Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği ve Nisan. 2007 tarihli ve 2595 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İle Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Yönergesi hükümlerine göre kutlanmaktadır.
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemizde ve dış temsilciliklerimizde büyük bir coşkuyla kutlanmıştır. Yine valiliklere gönderilen 11.01.2012 tarihli yazıda, Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının günün anlam ve önemine uygun ve yukarıda bahsedilen Yönetmelik ve Yönerge hükümleri çerçevesinde okullarımızda öğrencilerin ve velilerin katılımı ile büyük bir coşku içerisinde kutlanmasına devam edileceği belirtilmiştir. Bakanlığımız Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğünce ilgili bakanlık ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınarak hazırlanan Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumlan Yönetmeliği 20.03.2012 tarihli ve 28239 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
 
Yönetmeliğin Atatürk Köşesi başlıklı 8 inci maddesinde; "Kurumların girişinde temiz, düzenli ve kolayca görülebilecek en uygun yerde Atatürk köşesi oluşturulur." hükmüne yer verilmiştir. İlköğretim okullarında okutulan Andımız ve Atatürk`ün Gençliğe Hitabesinin kaldırılmasına dair bir çalışmamız bulunmamaktadır. Söz konusu bayramlardan sadece 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenleri yukarıda sözü edilen Bakanlar Kurulu Yönetmeliği çerçevesinde Bakanlığımız sorumluluğunda ve koordinatörlüğünde kutlanmaktadır. Ancak yine Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen ve 5 Mayıs 2012 tarihli ve 28238 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği ile önceki yönetmelikler yürürlükten kaldırılmış, sadece 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tören ve kutlamalannda Bakanlığımıza yetki verilmiştir. Bundan böyle 19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı tören ve kutlamalarında Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkili kılınmıştır” dedi.
Paylaş