Didem Yaman anı kitabı yayımlandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde (ÇOMÜ), geçen yıl 22 Şubat`ta Yeni Zelanda`da yaşanan depremde hayatını kaybeden araştırma görevlisi Didem Yaman adına ``Anı kitabı`` yayımlandı.

668
Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, kitabın editörlüğünü ÇOMÜ kurucu Rektörü Prof. Dr. Mete Tunçoku ile Biga İdari İktisadi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürol Baba`nın yaptığı bildirildi.
 
Kitabın, Prof. Dr. Tunçoku`nun sunumuyla başladığı belirtilen açıklamada, kitapta, Yaman`ın hocaları, meslektaşları ve arkadaşlarının kendisiyle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştığı vurgulandı. Yaman`ın Yeni Zelanda Otago Üniversitesi`nde hazırladığı doktora tezinin bir bölümünden oluşan makalenin yanı sıra uluslararası ilişkiler alanında yayınlanmış farklı kişilere ait 9 adet bildirinin de kitapta yer aldığı belirtilen açıklamada, kitapta ayrıca Didem Yaman`ın vefat haberinin alındığı günden 19 Mart 2011`deki cenaze törenine kadar geçen süreçte, Yeni Zelanda ve Türkiye arasında yapılan yazışmalara da yer verildiği ifade edildi.
Paylaş