havadurum

Dibek Sokak’a karşılıklı anlayış ve saygı gerek!

Son günlerde bazı olaylar nedeniyle gergin anlar yaşayan Dibek Sokağın barış ve huzura ihtiyacı var. Dibek Sokak’ta esnaf ve halkı karşı karşıya getiren ses, gürültü ve içki tüketimi konusunda sokak, kurumlar tarafından mercek altına alındı.

1047
Dibek sokak’taki herkesi anlayışlı olmaya çağıran Başkan Gökhan, turizm kenti olarak gelişmeye çalışan Çanakkale’de merkezde başlayan gelişme ve değişme sinyalleri karşısında sokakta çıkan çatlak seslerin ve yaşanan huzursuzluğun karşılıklı anlayış, saygı ve iyi niyet çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi.
 
 
Dibek Sokak’ta esnaf ve halkı karşı karşıya getiren ses, gürültü ve içki tüketimi konusunda sokak kurumlar tarafından mercek altına alınırken, turizm kenti olarak gelişmeye çalışan Çanakkale’de merkezde başlayan gelişme ve değişme sinyalleri karşısında sokakta çıkan çatlak seslerin ve yaşanan huzursuzluğun karşılıklı anlayış, saygı ve iyi niyet çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan herkesi anlayışlı olmaya çağırdı.
 
Dibek Sokak’ın Belediye Meclisi’nde alınan kararla içkili bölgeler kapsamına alınmasının ardından ses, gürültü ve içki tüketiminden rahatsız olan sokak sakinlerinin ard arda yapmış olduğu şikayetler sonrasında sürekli denetime maruz kalan esnafın Vali’nin halk gününde konuyu vali Güngör Azim Tuna’ya iletmesi ve Belediye Başkan’ı Ülgür Gökhan’ın sokağı ziyaret ederek, esnafın ve halkın sorunlarını dinlemesinin ardından gelişen süreçte sokak sessizliğe bürünürken, yaşanan huzursuzluk nedeniyle müşteri potansiyelinin azaldığını belirten ve evine ekmek götürmek zorunda olan esnaf çare ararken, sokak sakinleri ise tek sorunlarının yüksek ses olduğunu belirttiler.
 
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclis kararı ile Çanakkale’de içkili yerler kapsamına alınan Dibek Sokak’ta esnafın ve halkın birbirine karşılıklı saygı göstermesi gerektiğini belirterek saat 00:00’dan sonra esnafın gürültü yapılmaması kuralına riayet etmesi gerektiğini söyledi. Gökhan; “Biz hem esnafın, hem de vatandaşın yanındayız. Belediye sokağın düzenlemesi ile ilgilidir, gürültü ve diğer tartışmalar anlamında doğacak şikayetler ile ilgili Çevre İl Müdürlüğü ve Emniyet birimleri önlem alır. Akşam o sokakta etkinlikler oluyor. Herkes birbirine saygı göstermek mecburiyetindedir. Esnafın izinler çerçevesinde 00:00’a kadar ticaret yapabilme hakkına vatandaşlar, 00:00’dan sonra evinde sessizliği tercih edenlere de esnaf karşılıklı saygı göstermelidir” dedi.
 
Bu konuda şikayetler artarsa ve sorun anlayış, saygı ve iyi niyet çerçevesinde çözülmesi içki ruhsatlarının da kaldırılmasının gündeme geleceğini ifade eden Gökhan halkın Çanakkale’nin turistik anlamda gelişmesine karşı çıkacağına da inanmadığını belirtti.
Paylaş